Franţa: 40% dintre zboruri anulate, miercuri, din cauza grevei controlorilor de trafic

Aproximativ 40% dintre zboruri ar urma să fie anulate, miercuri, 8 aprilie, pe teritoriul Franței din cauza grevei controlorilor de trafic aerian, a anunțat, marți, Direcția Generala a Aviației Civile din Franța (DGAC), transmite AFP.

Spațiul aerian francez este cel mai aglomerat din Europa, iar aproximativ 8.000 de zboruri trec zilnic pe deasupra teritoriului Franței.

‘Perturbări ale traficului sunt așteptate pe întreg teritoriul’, a avertizat DGAC, într-un comunicat de presă. DGAC va comunica, miercuri, în jurul orei prânzului, consecințele grevei pentru ziua de joi.

Potrivit legislației, controlorii de trafic aerian sunt obligați să asigure cel puțin 50% din traficul aerian. Pentru a limita perturbările, DGAC a cerut companiile aeriene să elimine 40% din zborurile lor programate pentru ziua de miercuri și ‘invită pasagerii să solicite informații cu privire la zborurile lor de la companiile aeriene’.

Sindicatul National al Controlorilor Traficului Aerian (SNCTA), principala organizație sindicală în rândul celor aproximativ 4.000 de controlori de trafic aerian din Franța, i-a îndemna pe membrii săi să înceteze lucrul în zilele de 8 și 9 aprilie, apoi în perioadele 16-18 aprilie și 29 aprilie-2 mai.

SNCTA solicită negocieri, în special cu privire la organizarea muncii, precum și reducerea la 59 de ani a vârstei minime de pensionare pentru controlorii de trafic aerian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata