Frozen, la Festivalul de sculptură în nisip din Belgia şi Franţa

Festivalul de sculptură în nisip readuce în atenție personajele filmului de animație ‘Frozen’ – vedetele festivalului de sculptură în gheață DisneylandŽ Paris Ice Dreams desfășurat la Antwerp și Liege – creând cea mai ‘rece’ vară din toate timpurile în Belgia și Franța, potrivit site-ului sculpturesdesable.be.

Pe plaja din Oostende și Le Touquet-Paris-Plage, personajele preferate și cele mai cunoscute figurine create de Disney și Pixar cunosc o a doua viață, plăsmuite de această dată din nisip, de artiști din cele patru colțuri ale lumii.

Mickey Mouse, Alice, Pirații din Caraibe, Ratatouille, Albă ca Zăpada, Aladin… și mulți alții se vor regăsi într-un decor feeric de nisip.

În Belgia, ‘Frozen Summer Fun’ se desfășoară la Oostende, în provincia Flandra de Vest, între 13 iunie și 6 septembrie 2015. A fost nevoie de 6.000 de tone de nisip pentru cele 150 de sculpturi cu înălțimi cuprinse între 2 și 6 metri, care tronează pe o plajă de circa 10.000 de metri pătrați.

În Franța, Le Touquet-Paris-Plage, din departamentul Pas-de-Calais, găzduiește festivalul între 27 iunie și 31 august. Peste 3.000 de tone de nisip sunt necesare pentru cele 120 de sculpturi cu înălțimi cuprinse între 2 și 6 metri, realizate pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Pe șantier, nisipul pentru sculpturi este deversat în armături din lemn unde, strat după strat, este presat pentru a forma un bloc dur, cu înălțimea dorită. Fiecare sculptor are instrumentele favorite, de la lopată la spatulă și chiar pensulă sau pai.

Cu condiția de a avea la dispoziție nisipul adecvat și bune tehnici, orice formă poate fi abordată, sculptura în nisip fiind cunoscută încă din Egiptul antic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: sandsculpture.be, szeweyskitchensink.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata