Gradul de ocupare în staţiunile de pe Valea Prahovei este de aproximativ 50%

În staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare în hoteluri şi pensiuni este de aproximativ de 50%, potrivit declaraţiilor şefului Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa.

‘În Sinaia, din cele 6.250 de locuri de cazare s-au ocupat mai puţin de jumătate, iar numărul turiştilor străini nu depăşeşte şapte la sută’, a precizat Paul Popa. Cu toate că hotelierii au făcut reduceri de până la 40% la pachetele turistice pentru Paşti, numărul turiştilor este scăzut faţă de anul trecut.
Trei nopţi de cazare la un hotel de două stele, din Sinaia, costă 440 de lei de persoană. Tariful include cazarea, gustare tradiţională de Paşte, dejun festiv, pe lângă pensiune completă.

La hotelurile din Buşteni, două nopţi de cazare, cu mic dejun şi masă festivă costă 269 de lei de persoană. La pensiunile de trei stele din localitate, pachetul turistic pentru Paşti, costă 490 lei de persoană, incluzând pensiune completă şi masa festivă. Turiştii care se decid în ultimul moment să sărbătorească Paştele pe Valea Prahovei pot găsi locuri de cazare.

Pe lângă surprizele culinare pregătite de hotelieri, turiştii care doresc să urce la peste 1.500 de metri se pot distra pe zăpadă. Ei sunt avertizaţi însă, de salvamontişti, că traseele montane din Bucegi sunt închise pentru că există risc ridicat de producere a avalanşelor.
Din Sinaia, se poate urca la Cota 1.400 şi 2.000 doar cu telecabina, telegondola fiind nefuncţională. Aceasta s-a defectat la începutul acestei săptămâni, când un brad de aproximativ 30 de metri a căzut pe instalaţia de transport pe cablu de la pilonul cinci, fiind necesare aproximativ două săptămâni pentru repunerea în funcţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata