Guadelupa – ghid turistic

O insula colorata in mijlocul Antilelor Franceze cu numeroase atractii, iata cum am putea descrie pe scurt insula Guadelupa. Insa care sunt principalele atractii ale acestei insule? Guadelupa este cea mai mare insula din arhipelagul Antilelor Mici. Este compusa din doua insule locuite, Grand-Terre si Base Terre. Alte insule mici sunt atasate din punct de vedere administrativ insulei Guadelupa: Marie-Galante si La Desirade.

Grand-Terre. Aripa dreapta a Guadelupei, insula Grand-Terre ii asteapta pe turisti cu plaje pitoresti, un peisaj de un verde profund si lagune de culoarea turcoaz. Extrem de populara in randul surferilor, Grand-Terre propune o serie de locuri ideale pentru practicarea surfului precum La Moule in care sunt organizate competitii internationale in mod regulat.  Pentru cei aflati in cautarea unui sejur relaxant, statiuni balneare precum  Gosier, centrul turistic al insulei, Saint-Anne si Saint-Francois sunt ideale.

In general, Grand-Terre este o destinatie ideala pentru un sejur all-inclusive in timp ce insula inverzita Basse Terre ii atrage mai mult pe calatorii independenti si iubitorii de natura. Nu conteaza pe care din aceste doua insule urmeaza sa iti petrecei sejurul, vei avea timp sa le vizitezi pe ambele, precum si pe cele adiacente. Cel mai bine este sa inchiriezi o masina pentru a vizita locurile dorite.

In afara de natura si plaje magnifice, insula Guadelupa mai are multe de oferit, din punct de vedere cultural, de la casutele creole tipice la marile orase moderne. Daca reusesti sa renunti la soare si plaje pentru cateva ore vei avea posibilitatea sa descoperi cateva atractii culturale. Ce spui despre vizitarea Muzeului Romului din Saint-Rose pentru a afla detalii cu privire la fabricarea acestuia si detalii despre traditia romului in regiune? Iti recomandam sa te plimbi pe stradutele insulei pentru a descoperi stilul de viata al localnicilor, extrem de relaxat. In piata Sainte-Antoine poti gusta cateva delicii culinare precum fructe de mare proaspete. Catedrala Saint-Pierre Saint Paul merita sa fie vizitata precum si Podul Pointe-a-Pitre.

In timpul unei vizite a insulei Basse-Terre poti vizita Fortul Delgres, un loc de lupta intre francezi si englezi in Antille dupa care martorul luptei impotriva sclavagismului.

Sursa foto: globi.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata