Harghita: Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România s-a deschis la Praid

Sâmbătă, înainte de inaugurarea oficială, intrarea la ștrand a fost liberă pentru toți cei care au dorit să se relaxeze, aproximativ 300 de persoane fiind prezente în incintă.

”Urmărim de câteva săptămâni pe Internet ca să vedem când se deschide ștrandul și astăzi am venit, vă spun, sincer, din curiozitate. E foarte frumos, ne place, apa este mult mai sărată decât în alte locuri din țară și sigur mai venim aici”, a spus o familie de turiști din Piatra Neamț.

Ștrandul cu apă sărată de la Praid face parte dintr-un program mai amplu al salinei din localitate privind dezvoltarea turismului.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a spus că există deja un studiu de fezabilitate pentru construirea unui hotel de patru stele, dar se dorește și amenajarea unei zone de camping și separarea, în subteran, a zonei de distracție de cea destinată bolnavilor care vin pentru tratarea diferitelor probleme respiratorii.

Seprodi Zoltan susține, însă, că pentru realizarea acestor obiective este nevoie și de voință politică.

”Pentru asta este nevoie de voință politică, fiindcă nu trebuie să uităm că 51% aparținem statului și bineînțeles ei ne pot sprijini, pot avea încredere în studiile de fezabilitate pe care le-am făcut și trebuie susținute asemenea investiții. Doar hotelul ar costa în jur de 15 milioane de euro. Aici, Consiliul de Administrație mi-a pus două condiții majore, să intre și un privat în afacere (…) și să obținem și fonduri europene. Deci, trebuie întărită colaborarea și în domeniu privat”, a conchis Seprodi Zoltan.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană. În comuna Praid se află și „Muntele de Sare”, o rezervație geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes național, care are aproximativ 60 de hectare și unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata