Hoteluri de lux, sursă de inspiraţie pentru renumiţi artişti

Numeroase hoteluri de lux au inspirat mari creații, unele dintre ele realizate chiar între pereții lor, relatează cotidianul spaniol ABC, prezentând câteva dintre acestea.

Hotelul Le Meurice, Paris

Salvador Dalí a folosit Hotelul Le Meurice din Paris ca al doilea cămin al său. Acolo picta și dădea frâu liber excentricităților sale. Una dintre anecdotele despre trecerea lui prin Le Meurice relatează că pictorul a oferit angajaților hotelului cinci franci pentru fiecare muscă pe care o vor prinde pentru el.

Hotelul Stanley, Colorado

La Hotelul Stanley din Colorado (SUA) Stephen King și-a petrecut mai multe nopți, scriind o bună parte din romanul ‘The Shining’ (Strălucirea), inspirat din propriile experiențe trăite în acest hotel. Se spune că scriitorul a avut o serie de experiențe paranormale. Odată, în timp ce cobora scările spre bar, i s-a părut că aude o veche melodie cântată la pian și murmurul oamenilor, dar, când a ajuns acolo, era doar chelnerul, care ștergea paharele.

Hotelul Metropole, Veneția

Numeroase celebrități au trecut pragul Hotelului Metropole din Veneția, de-a lungul anilor. Acolo, Antonio Vivaldi a compus ‘Anotimpurile’. Tot acolo s-a cazat Sigmund Freud, iar Thomas Mann și-a rezervat o cameră în timp ce scria ‘Moarte la Veneția’.

Hotelul Chateau Marmont, Los Angeles

Scriitorul F. Scott Fitzgerald a scris la Hotelul Chateau Marmont romanul „The Last Tycoon” (Ultimul magnat), neterminat, care a fost publicat postum și care a fost adaptat pentru marele ecran, în regia lui Elia Kazan.

Hotelul Pera Palas, Istanbul

În centrul districtului Beyoglu din Istanbul, Hotelul Pera Palas a dat camerelor sale numele personajelor renumite care s-au cazat acolo. ‘Agatha Christie’ este camera în care celebra scriitoare a stat între 1926 și 1932 și unde a scris ‘Crima din Orient Express’. Pe acolo au mai trecut Pierre Loti, Alfred Hitchcock, Hemingway.

The Chelsea, New York

Oaspeţi ca Arthur Miller, Mark Twain, Leonard Cohen, Dylan Thomas, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Stanley Kubrick, Bob Marley sau Madonna au stat la The Chelsea din New York. A fost sursă de inspiraţie pentru unii dintre ei, ca Bob Dylan, care a creat în acest hotel ‘Sad-Eyed Lady of the Lowlands’.

Hotelul Ambos Mundos, Havana

În centrul vechi al orașului cubanez Havana se află Hotelul Ambos Mundos, unde scriitorul american Ernest Hemingway a scris primele capitole ale romanului ‘Pentru cine bat clopotele’.

Hotelul Hilton, Amsterdam

În 1969, camera 702 a Hotelului Hilton din Amsterdam a găzduit celebrul ‘Bed-In for Peace’, organizat de John Lennon și Yoko Ono, la care aceștia au invitat presa internaţională și în cursul căruia, stând în pat, au pledat pentru încetarea războiului în lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata