Hunedoara: Castelul Corvinilor, între primele cinci destinaţii turistice din România recomandate de TripAdvisor

26

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinații de vacanță din România, poziția ocupată fiind datorată voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat acest monument istoric construit în perioada medievală.

Ca o recunoaștere a importanței sale, castelul a primit din partea TripAdvisor un certificat de excelență pe anul 2014, fapt ce îl plasează automat pe harta atracțiilor turistice din România și din lume.

‘Distincția primită ne onorează și ne dă încrederea că în acest fel Castelul Corvinilor și municipiul Hunedoara se îndreaptă spre titulatura de atracție turistică principală a Transilvaniei’, a declarat duminică, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca. Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulți proprietari și a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deținând diverse colecții de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar și expoziții tematice.

Potrivit datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de 300.000 de turiști, plătitori de bilete. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News