Incursiune prin muzee neobişnuite

Pe timp de ploaie, o bună alternativă pentru petrecerea timpului liber sunt muzeele. De la clasicele pinacoteci până la cele mai originale muzee, turiștii se vor bucura de un spațiu în care distracția și cultura își dau mâna.

Platforma online Wimdu a ales cele mai neobișnuite muzee de vizitat din Croația, Olanda, Japonia, Spania, Italia și Statele Unite, relatează cotidianul spaniol ABC.

Muzeul relațiilor sfărâmate (Zagreb, Croația)

Acest muzeu este o adevărată consolare pentru persoanele cu inima zdrobită. Vizitându-l vor ști că nu sunt singure, că există un loc dedicat tuturor celor care au rupt o relație. Este atât de bine structurat încât în 2011 a câștigat Premiul Kenneth Hudson Museum pentru cel mai inovativ muzeu european.

Cel mai original aspect al său este faptul că oricine poate oferi obiecte reprezentative ale unei relaţii trecute pentru a fi expuse împreună cu povestea lor.

Muzeul Pisicilor (De Kattenkabinet, Amsterdam, Olanda)

Amsterdam este un oraș fascinant. Pe lângă Muzeul Van Gogh, Cartierul Roșu și coffee shops, „Veneţia Nordului” are un muzeu dedicat în întregime pisicilor.

Fondat în 1990 de William Meijer în memoria pisicii sale Tom, muzeul deţine sculpturi și picturi dedicate celor mai cunoscute feline din lume. În plus, are patru pisicuţe care pot fi mângâiate și care, în funcţie de dispoziţie, încep să toarcă sau rămân indiferente la trecerea vizitatorilor.

Muzeul Momofuku Ando Instant Ramen (Osaka, Japonia)

Un muzeu întreg din Țara Soarelui-Răsare are ca temă supa japoneză Ramen instant, care se prepară rapid cu apă fierbinte. Este versiunea orientală a ceea ce ar fi un muzeu al pizzei congelate din Italia. Momofuku Ando Instant Ramen Museum are o dimensiune și o calitate arhitectonică de invidiat.

Un aspect curios este faptul că fiecare vizitator își poate crea propria cutie de Ramen complet personalizată pentru a o lua acasă.

Muzeul Carelor Funebre (Museu de Carrosses Fúnebres, Barcelona, Spania)

Un muzeu al carelor funebre este probabil un obiectiv mai puţin atrăgător. Totuși, cel din Barcelona îi surprinde pe vizitatori prin calitatea pieselor expuse. Sunt care mortuare din secolul al XVIII-lea care au condus pe ultimul drum persoane din înalta societate, lucrări unicat care merită a fi văzute măcar o dată la trecerea prin Catalonia.

Muzeul Îngheţatei (Gelato Museum, Bologna, Italia)

Muzeul Îngheţatei din Bologna este un paradis pentru iubitorii dulciurilor. Vizita în acest incredibil loc începe cu o incursiune în istoria îngheţatei, care îi poartă pe vizitatori până în vechiul Egipt și Imperiul Roman.

După aceea explică secretul preparării îngheţatei perfecte, iar în final se ajunge la cel mai plăcut moment: degustări de îngheţată. O minunată experienţă senzorială și culinară.

Muzeul Artei Proaste (Museum of Bad Art, Somerville, SUA)

Boston este unul dintre cele mai frumoase orașe din SUA și, în plus, găzduiește unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume, cu lucrări de Gauguin și Van Gogh. Dacă se simt plictisiţi de impresionism, turiștii se pot deplasa la câţiva kilometri distanţă de oraș, la Somerville, unde se află Muzeul Artei Proaste (MOBA). Vor întâlni unele dintre cele mai oribile lucrări. De altfel, sloganul muzeului este „Artă prea proastă pentru a fi ignorată”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata