Inle Lake a devenit prima rezervaţie UNESCO a biosferei din Myanmar

Myanmar a lansat prima sa Rezervație UNESCO a Biosferei în zona Inle Lake, aceasta repezentând deschiderea unui nou capitol în angajamentul său cu privire la biodiversitate și la conservarea eco-sistemului din această regiune, a anunțat vineri mass-media oficială citată de agenția Xinhua.

Inle Lake a fost desemnată ca primă rezervație a biosferei din Myanmar în cadrul programului UNESCO ‘Man and the Bioshpere’ (MAB) la Paris, în luna iunie a acestui an.

Un oficial UNESCO a subliniat necesitatea unor soluții tehnice și eco-tehnologice inovatoare care sunt esențiale pentru conservarea lacului, împreună cu activități de educație și de cercetare printr-un cadru de management pentru acest lac.

UNESCO a lucrat îndeaproape cu Myanmar furnizând asistență tehnică pentru procesul de nominalizare a Inle Lake ca rezervație a biosferei în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și finanțare din partea Guvernului Norvegiei în cadrul proiectului ‘Inle Lake Conservation and Rehabilitation’.

Inle Lake cu o suprafață de 489.721 hectare se află în orașul Nyaungshwe, din estul statului Shan din Myanmar.

Ecosistemul umed al acestui lac de apă dulce este locul în care trăiesc 267 de specii de păsări, dintre care 82 sunt păsări de zone umede, 43 de specii de pești de apă dulce, vidre și broaște țestoase. De asemenea, zona lacului cuprinde și alte elemente de floră și faună diversă.

Inle Lake este locul de cuibărit pentru o pasăre pe cale de dispariție la nivel global și anume cea mai mare specie de cocor, Grus antigone, cu o înălțime de doi metri și cu o deschidere a aripilor de 2,5 metri.

În plus față de importanța sa ecologică, Inle Lake este, de asemenea, unic prin modul în care locuitorii din jurul său au adaptat stilul lor de viață la mediul ambiant, mai notează agenția Xinhua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata