Istanbulul, capitală culturală europeană: creştere record în industria hotelieră

Istanbulul, care este de sâmbăta trecută, timp de un an, capitala culturală europeană, urmează să atragă 10 milioane de vizitatori în acest an, un număr fără precedent pentru metropola turcă, relatează Today’s Zaman.

Potrivit autorităţilor locale din domeniul culturii şi turismului, evenimentul va duce la dezvoltarea industriei hoteliere a oraşului, patronii anticipând pentru 2010 o creştere a gradului de ocupare cu 20%, menţionează sursele citate. Metropola, cu o moştenire culturală şi artistică unică, a atras peste 7,5 milioane de turişti străini şi locali anul trecut, în pofida criziei economice globale şi a scăderii în general a numărului de turişti care au vizitat Turcia.

‘Capitala culturală europeană’ este desemnată de UE pentru un an calendaristic în care oraşul respectiv are posibilitatea să-şi evidenţieze viaţa şi dezvoltarea culturală, precizează Xinhua. În acest an, oficiali ai municipalităţii din Istanbul preconizează un număr de 10 milioane de vizitatori, ceea ce ar însemna o creştere cu 30% faţă de 2009.

‘Majoritatea vizitatorilor din acest an vor veni probabil din Europa, dar nu ne concentrăm atenţia numai pe europeni. Istanbulul este un oraş cunoscut, aşa că încercăm să atragem turişti din toată lumea, precum şi vizitatori din Turcia’, a declarat Zehra Soysal de la Departamentul pentru cultură şi turism din Istanbul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata