Kassiopi, locul în care tricolorul românesc întâmpină mii de turişti din întreaga Europă

Kassiopi, localitatea din nordul Corfului, insulă a nimfei Korkira, dar şi a împărătesei Sissy a Austriei, este, din acest an, şi locul în care tricolorul românesc întâmpină mii de turişti din întreaga Europă.

Îndrăgostiţi de frumuseţile insulei cu patru milioane de măslini şi două milioane de chiparoşi, fraţii Cristian şi Marius Pandel au investit 500.000 de euro în singurul hotel cu acţionariat 100% românesc din Corfu — Memento Kassiopi Resort.

Hotelul, denumit înainte Michelangelo, a fost preluat, în 2013, de la o familie de greci, pentru a fi administrat de Christian Tour în leasing timp de 18 ani. Memento Kassiopi Resort a devenit, astfel, primul din lanţul Memento Hotels pe care tour-operatorul Christian Tour a început să îl administreze din anul 2014.

Resortul, cu 98 de unităţi de cazare întinse pe trei hectare, arborează, de la o altitudine de 500-600 de metri, tricolorul românesc, alături de steagurile Greciei şi Marii Britanii, acesta din urmă arătând că englezii deţin încă supremaţia în insulă atunci când vine vorba despre numărul de turişti care aleg Corfu ca destinaţie de vacanţă.

Deschis oficial pe 15 aprilie 2014, Memento Kassiopi Resort este, graţie celor 500.000 de euro investiţi în renovare, reamenajare şi reorganizare, locul în care îşi vor petrece vacanţa, anual, circa 6.000 de turişti, din care, în acest an, aproximativ 25-30% vor fi români. Restul vor veni din Marea Britanie, Cehia, Polonia, dar şi din Grecia şi Bulgaria. Iar din 2015, după finalizarea negocierilor cu TUI Nordic, aici îşi vor petrece vacanţa şi turişti din Germania şi ţările scandinave.

De altfel, Memento Kassiopi Resort este cel mai important hotel din nordul insulei Corfu sau Kerkyra în limba greacă.

„În Corfu nu sunt decât maximum 20 de resorturi, iar numărul lor nu va creşte în viitorul apropiat, deoarece autorităţile doresc conservarea naturii de pe insulă. În Kassiopi, de exemplu, mai este doar un singur hotel în afară de Memento Kassiopi Resort, dar mai mic. Este un atuu, dar şi o responsabilitate. În prezent, fiind în extrasezon, avem un grad de ocupare de peste 70%, în principal datorită programelor tip senior voyage, dar în vârf de sezon avem totul vândut”, a spus directorul de marketing al Christian Tour, Diana Păscuţ.

Conform estimărilor conducerii Christian Tour, destinaţiile favorite ale turiştilor români rămân, şi în 2014, Grecia, Turcia şi Spania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata