Kolmanskop, oraşul namibian fantomă, nouă destinaţie turistică în Africa

Aşezarea Kolmanskop din deşertul namibian, fost oraş minier acoperit acum de nisip, s-a bucurat de un oarecare renume datorită exploatării de diamante de către mineri în majoritate germani.

A înregistrat apoi un declin imediat după Primul Război Mondial, urmând apoi căderea cursului diamantelor şi abandonarea lui totală, în urmă cu 50 de ani, relatează lefigaro.fr.

Încetul cu încetul nisipul a acoperit frumoasele case, dând locului un aspect ciudat şi unic. În arhitectura tradiţională germană au fost construite un spital, o sală de bal, o şcoală, un teatru, precum şi prima secţie de raze X din emisfera sudică.

De când localitatea a fost abandonată, nisipul a intrat în case, clădind dune ca şi afară. Compania minieră De Beers a renovat în 1980 o parte dintre clădiri pentru a le conserva şi a amenaja un muzeu.

Locul nu a fost neglijat nici de a şaptea artă, la Kolmanskop fiind turnate o parte din filmele „Dust Devil” (1993) al cineastului sud-african Richard Stanley şi „The King Is Alive” al danezului Kristian Levring.

În prezent, oraşul pierdut în deşert este o destinaţie turistică căutată de cei care vor să facă fotografii inedite. Pe Instagram, sub hashtag-ul #Kolmanskop, sunt postate imagini atipice, printre care o cadă de baie aşezată direct pe nisip, cu care turiştii fac adesea poze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata