La pas prin Bucureşti: Sala Palatului

Sala Palatului este situată în Piaţa Revoluţiei din centrul oraşului Bucureşti, pe strada Ion Câmpineanu nr. 28 din sectorul 1. Este un edificiu modern, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul de Artă al României.

Inaugurată în 1960, Sala Palatului a fost destinată de la început culturii şi diferitelor manifestări publice. Cu trecerea anilor, s-a afirmat tot mai mult ca spaţiul ideal pentru organizarea evenimentelor importante din viaţa socială, fie ele expoziţii şi spectacole artistice, fie manifestări de promovare şi expunere de servicii din partea diferiţilor producători locali, naţionali şi internaţionali.

Sala Mare are o capacitate de 4.060 locuri şi este construită în formă de amfiteatru, cu o diferenţă maximă de nivel de 12 m. Dispune de instalaţii profesionale de amplificare a sunetului, echipamente performante de iluminat şi proiecţie cinematografică. Scena are o deschidere totală de 28 m şi o lăţime de 15 m. Sala Mare dispune, totodată, de facilităţi tehnice pentru traducere simultană în 6 limbi străine. În plus, există posibilitatea utilizării unor spaţii adiacente: săli de primire, saloane pentru organizarea de cocktailuri şi recepţii; conferinţe de presă; TV cu circuit închis.

Sala Luterană reprezintă nucleul activităţilor expoziţionale organizate în incinta complexului Sala Palatului. Este construită în imediata proximitate a porţilor principale de acces şi are forma rectangulară. Atât colonadele şi pardoseala din marmură roşie, cât şi sistemul de iluminat, bazat pe masive candelabre, conferă Sălii Luterane o eleganţă aparte. Sala amintită permite legături cu celelalte două săli situate la parter şi cu Foaierul amplasat la primul etaj. Accesul spre Sala Coloanelor, situată la al doilea nivel, se poate face şi pe scările monumentale, şi cu ascensorul. Sala Luterană are o suprafaţă de aproximativ 768 mp.

La cel de-al doilea nivel al Sălii Palatului se află Sala Coloanelor, care permite accesul în Sala Mare prin două porţi masive situate lateral în stânga şi în dreapta Bufetului principal. Intrarea se face printr-o primă bordură de coloane din marmură. Zona centrală a Sălii Coloanelor este destinată organizării conferinţelor naţionale şi internaţionale la care numărul participanţilor este de maximum 450 de persoane. Dispune de grupuri sanitare şi de posturi telefonice cu cartelă. De asemenea, este utilizată ca spaţiu expoziţional sau loc pentru organizarea de recepţii şi cocktail-uri. Spaţiul are o suprafaţă de circa 563 mp.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata