Latura obscură a metropolei Miami

Nu tot ceea ce străluceşte este din aur. Cel puţin aşa spune zicala pentru a atrage atenţia asupra unor lucruri, persoane, situaţii, sau chiar oraşe. Portalul financiar Walletpop a elaborat vara aceasta o listă cu oraşele americane care trebuie evitate.

Spre surprinderea multora, Miami figurează între primele zece ale unui ranking care a ţinut cont de aspecte variabile precum rata şomajului, executările ipotecare, sau datele sanitare, informează miercuri ziarul El Periodico.
Concret Oraşul Soarelui ocupă locul 9, chiar dacă înaintea lui se află Cleveland (Ohio), Detroit (Michigan), Las Vegas (Nevada), Oklahoma, Los Angeles (California), Phoenix (Arizona) sau Newark (Nueva Jersey).

Cine ar fi crezut că acest oraş etalat în pliantele turistice, cu clima sa tropicală 365 de zile pe an, ape cristaline, nenumărate locuri pentru practicarea sporturilor în aer liber, o interminabilă ofertă nocturnă şi mândrie a statului Florida, ar putea intra într-un asemenea clasament.
Criteriile alese pentru a face această clasificare par să fi contat mai mult decât ceea ce seducătorul Miami oferă la prima vedere. Argumentele sale principale? Unul dintre ele este faptul că nu este un loc ideal pentru o familie.

Potrivit portalului amintit o cunoscută revistă de sănătate infantilă a calificat Miami pe locul doi în topul celor mai proaste oraşe din SUA pentru a creşte un copil, în principal pentru dificultatea accesului la servicii bune de educaţie şi medicale şi penuriei de activităţi culturale. Chiar dacă, spre umirea multora, aici se află Adrienne Arsht Center, al doilea centru artistic al ţării.

Revenind la latura obscură, este cazul să fie citată criminalitatea prezentă pe străzile sale. Dacă cifrele – cele mai mari din ţară – nu mint, locuitorii săi au o şansă din 12 să fie victimele unui jaf sau ale unui atac violent. De asemenea, se pare că şoferii din acest oraş sunt cei mai proşti conducători auto din întreaga ţară. Pe lângă faptul că şofează cu telefonul mobil lipit de ureche sunt şi cei mai puţini asiguraţi împotriva accidentelor.

Această metropolă cu peste 433.000 de locuitori este oraşul unde au avut loc în ultimul timp cele mai multe executări ipotecare, fapt ce a provocat o frenetică activitate imobiliară în momentul în care proprietarii au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele. Prin urmare nu miră pe nimeni că o bună parte din clădirile nou construite sunt goale, în timp ce creşte numărul speculanţilor imobiliari şi sediile fantomă ale unor corporaţii internaţionale.

Dar, în pofida acestor factori, Miami rămâne un centru de atracţie nu doar pentru turişti, ci şi pentru întreprinzătorii de succes în căutare de celebrităţi dornice să se instaleze în Oraşul Soarelui. Şi care, în căutarea unei frumuseţi mai superficiale, încearcă să ignore petele negre care s-au instalat în largul coastelor sale, ca urmare a deversărilor de ţiţei din Golful Mexic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata