Londra, Barcelona şi Milano, cele mai căutate oraşe pentru călătoriile românilor programate în septembrie 2015

35

Românii au ales, cu precădere, Europa ca destinație pentru vacanța de la finalul verii din acest an, Londra, Barcelona și Milano fiind cele mai căutate orașe pentru călătoriile din septembrie 2015, conform unui studiu efectuat de o agenție de turism online.

Vacanțele românilor se împart între orașe europene cu istorie și cultură bogate (48,64%) și destinații de plajă (17,24%). Astfel, pentru călătoriile din septembrie, Londra rămâne, ca și anul trecut, fruntașa clasamentului (9,40% dintre preferințe), urmată de Barcelona (4,36%) cu o urcare de patru locuri în top, și Milano (3,90%). Topul orașelor preferate de români, conform studiului eSKY.ro, e completat de Paris (3,67%), Roma (2,98%), Madrid (2,52%), Bruxelles (2,29%), Dortmund (1,83%), Dublin (1,61%) și Larnaca (1,38%).

Pentru septembrie 2015, durata medie a vacanței a crescut la 4 zile, de la 2 zile, cât s-a înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce tariful mediu a fost de 235 euro, față de 209 euro, în 2014. Cel mai mic tarif, de 40 de euro, a fost achitat de un român ce va călători din București în Malmö, în timp ce biletul cel mai scump, în valoare de 1.131 euro, a fost rezervat de o persoană care își va petrece vacanța în New York. De altfel, preferințele călătorilor pentru zborurile companiilor low-cost, o soluție potrivită în special pentru city-break-uri europene, s-a păstrat constantă, în timp ce zborurile companiilor aeriene de linie au fost alese în special pentru călătorii pe distanțe mai lungi, unde confortul devine necesar, se arată în studiul remis marți.

Românii își doresc să călătorească, descoperind mari orașe europene, faimoase pentru moștenirea culturală bogată. Printre acestea se numără Florența și Pisa (Italia), Frankfurt am Main și Koln (Germania), Liverpool și Edinburgh (Marea Britanie), Viena (Austria), Zurich (Elveția) și Praga (Cehia).

Pentru relaxarea la plajă, în schimb, călătorii români au ales orașe ca Palma de Mallorca (Spania), Napoli, Bari și Sicilia (Italia), Salonic, Creta, Corfu și Kos (Grecia), Larnaca (Cipru), Antalya (Turcia), Split (Croația), Lisabona și Funchal (Portugalia), Luqa (Malta), Nisa (Franța) și Tel Aviv (Israel), de altfel, unul dintre cele mai apreciate orașe asiatice în această perioadă.

Ca urmare a tendințelor internaționale în materie de descoperire a unor orașe subestimate până acum, călătorii români își îndreaptă atenția tot mai mult și spre destinațiile din Balcani, Scandinavia și Țările Baltice. Astfel, 2,07% dintre călătorii români își vor petrece vacanța de la finalul verii în orașe precum Belgrad, Stockholm și Vilnius.

Dincolo de majoritatea care a ales Europa, 1,77% dintre români se vor aventura pe alte continente pentru această vacanță, Statele Unite ale Americii, Singapore și China ocupând primele locuri în topul călătoriilor transcontinentale.

Pentru rezervările hoteliere, un român a achitat, în medie, 431 de euro pentru un sejur în luna septembrie. Anul acesta, călătorii au preferat să investească în servicii hoteliere de calitate, alegând doar hoteluri de 3, 4 și 5 stele.

Cele mai populare destinații în ceea ce privește cazarea la hotel sunt Antalya (15,79%), Praga (15,19%), Dubrovnik (10,53%), Dubai (10,53%) și Ayia Napa (10,53%). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)