Londra, cel mai scump oraş european pentru iubitorii de cultură; Varşovia, cel mai ieftin

Londra este cel mai scump oraș din Europa pentru activități culturale cum ar fi baletul, opera, vizitarea monumentelor istorice și muzica clasică, indică o cercetare publicată joi și preluată de The Independent.

Un studiu realizat în 12 mari orașe europene a constatat că Londra este de peste trei ori mai scumpă în ceea ce privește costul activităților culturale decât cel mai ieftin oraș, Varșovia.

Spre exemplu, un „pachet cultural” conținând o vizită la un muzeu, o galerie de artă, un sit de patrimoniu și bilete la balet, operă și un concert de muzică clasică costă două persoane la Londra 256 de lire, în timp ce în capitala Poloniei costul acestora ar fi de doar 70 de lire.

Totuși, un studiu realizat în 2009 arăta că, la acel moment, pachetul de evenimente culturale costa 326 de lire, cu 27% mai mult decât în prezent.

Pentru studiul din acest an, cercetătorii au comparat prețurile la evenimentele culturale de talie internațională — sau ce are mai bun de oferit fiecare oraș. După Varșovia, cele mai ieftine orașe pentru iubitorii de cultură au fost Budapesta (cu 80 de lire pentru pachetul cultural), Praga (cu 93 de lire) și Dublin (cu 102 lire).

Pe de altă parte, în topul celor mai scumpe orașe, Londra a fost urmată de Paris (cu 252 de lire pe pachet cultural), Barcelona (cu 242 de lire) și Amsterdam (cu 223,19 lire). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata