Magia fiordurilor norvegiene vara

Norvegia de sud-vest ofera o natura de o frumusete salbatica si o coasta stancoasa presarata de case din lemn pictate in alb. Gusta deliciosul peste proaspat, preparatele marine sau carnea uscata alaturi de o bere artizanala. Norvegia? Un veritabil paradis pe pamant pentru familii.

Alesud, orasul Art Nouveau. Reputat pentru arhitectura sa Art Nouveau, orasul Alesund este inconjurat de fiorduri si de Alpi. Rezerva o zi pentru a te plimba pe strazile acestui oras, unul din cele mai frumoase din sud-vestul Norvegiei. Centrul Art Nouveau, Jugendstilsenteret, in apropiere de Brosundet ofera o perspectiva istorica asupra cladirilor din imprejurimi. Pe muntele Aksla, profita de panorama superba asupra orasului si insulele din jur.

Bergen, orasul celor sapte coline. Inca un oras formidabil care isi asteapta turistii situat intre doua coline, la malul unui fiord bucolic. Fa o plimbare prin Bryggen, cartierul medieval din lemn, care a ars de mai multe ori insa a fost reconstruit de fiecare data. Daca esti pasionat de istorie viziteaza Muzeul hanseatic, o fosta casa ocupata in trecut de negustorii de peste. Vizita este pur si simplu captivanta. La doi pasi de muzeu se afla o piata de peste.

Cazare in cabanele rorbu. Esti pasionat atat de munte cat si de mare? La Sotra, o insula salbatica situata in apropiere de Bergen ai posibilitatea de a te caza intr-o rorbu, o cabana de pescari. In program – balaceala in apa rece, plimabari prin regiune salbatica.

Flam si trenul sau panoramic. La malul Aurlandfjord, orasul Flam este cunoscut pentru gara sa minuscula si linia turistica, Flamsbana. Rezerva un bilet pentru o excursie panoramica, aceasta calatorie merita din plin sa fie facuta. Privelisti ce taie rasuflarea, cascade si sate cu case din lemn. Minune a ingineriei secolului 19, acest tren cu aburi le permite turistilor sa traverseze peisaje pitoresti.

Regele fiordurilor, Sognefjord. Sognefjord este cel mai lung si cel mai adanc din fiordurile norvegiene. Se intinde pe o suprafata de peste 200 de kilometri, pe pamanturile si muntii din Jotunheimen. Acest peisaj dramatic se numara printre cele mai frumose atractii din lume, supranumit tara cascadelor.

Sursa foto: interra.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata