Mamaia – preţuri mai mari faţă de Bulgaria, hoteluri pe jumătate goale şi turism de weekend

– Numărul turiştilor care s-au cazat în prima lună de vară în hotelurile şi pensiunile din staţiunea Mamaia a scăzut cu 40-50% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, doar jumătate din camerele unităţilor de cazare fiind ocupate.

În medie, 10.000 de turişti s-au cazat zilnic în unităţile din staţiunea Mamaia în prima lună de vară, faţă de 20.000 de turişti în iunie anul trecut, ceea ce înseamnă că încasările din cazare ale unităţilor din cea mai cunoscută staţiune românească s-ar putea ridica la 10 milioane de euro în iunie.

Calculele iau în considerare un preţ mediu de 40 de euro pe locul de cazare şi un număr de circa 250.000 de turişti, comentează Ziarul Financiar.

Mircea Vladu, proprietarul agenţiei de turism Prestige Tours: „litoralul românesc concurează cu cel bulgăresc, pentru care cererea românilor a crescut datorită pachetelor all-insclusive”.

În luna iunie, tariful pe noaptea de cazare într-o cameră dublă a unui hotel de cinci stele din Mamaia este aproape de două ori mai mare faţă de cel practicat de un hotel de lux din Nisipurile de Aur. Decalajul dintre preţuri este însă mai mic în ceea ce priveşte unităţile economice de două şi trei stele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata