Mărginimea Sibiului, „Destinaţie Europeană de Excelenţă” privind turismul şi gastronomia locală

22

Mărginimea Sibiului a câștigat titlul de „Destinație Europeană de Excelență” privind turismul și gastronomia locală, în urma concursului Comisiei Europene, „European Destinations of Excellence Network – Destinații Europene de Excelență”, surclasând ceilalți trei concurenți din România, Colinele Transilvaniei, Tismana și Județul Neamț, a anunțat primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur.

„Primăria Comunei Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, prin câștigarea concursului EDEN 2015 — Turismul și gastronomia locală, a creat astfel o oportunitate enormă în creșterea vizibilității zonei Mărginimii Sibiului atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Toate manifestările, activitățile și evenimentele care se desfășoară în Mărginimea Sibiului (Festivalul Brânzei și al Țuicii organizat la Rășinari, Festivalul Sus pe Muntele din Jina, Festivalul Bujorului din Gura Râului, Drumul Brânzei și altele) pot intensifica premisele unui turism gastronomic în Mărginimea Sibiului”, a explicat primarul Bogdan Bucur.

Delegații din partea Autorității Naționale pentru Turism au ales Mărginimea Sibiului fiind impresionați de numărul de turiști străini cu care s-au întâlnit în zonă, dar și de bunătatea produselor autentice realizate în gospodării, precum sloi de oaie gătit chiar la o stână din Rășinari, brânzeturi, plăcinte și afumături tradiționale specifice.

Zona Mărginimii Sibiului va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu, prin crearea unei pagini speciale. Mărginimea Sibiului va beneficia între 12 și 15 noiembrie, la Târgul de Turism al României de la Romexpo București, de un spațiu de prezentare în cadrul standului Autorității Naționale pentru Turism. Reprezentanții Primăriei Rășinari și ai Asociației Pensiunilor Agroturistice din această comună vor fi premiați în decembrie, la Bruxeelles pentru proiectul „Intensificarea turismului gastronomic în Mărginimea Sibiului”.

În urmă cu șase ani, Mărginimea Sibiului a câștigat premiul internațional „Mărul de aur” pentru turism. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata