Mexic inseamna nu doar plaje

Numerosi sunt turistii care isi doresc sa se bronzeze sub soarele cald al Mexicului. Daca majoritatea prefera escapadele la mare, pe nisipul alb, exista turistii care prefera un Mexic diferit, cel al oraselor coloniale, al traditiilor, al vietii de zi cu zi a localnicilor, al gastronomiei. Iata care sunt orasele mexicane ce cer a fi descoperite in timpul unui sejur.

Mexico. Pentru cei care vor sa afle mai multe lucruri despre cultura mexicana, orasul Mexico este prima oprire care se impune. Destinatie de o efervescenta legendara, turistii adora felul in care acest oras vibreaza si ii face sa vibreze. Arta, cultura, gastronomie, istorie, religie, traditii, sarbatori, imposibil sa nu gasesti ceva pe placul tau.

De la imensa Piata a Constitutiei (supranumita Zocalo, unde se deruleaza principalele evenimente din oras), la cartierele moderne sau mai linistite precum Polanco sau Condesa, Mexico ii va fermeca pe turistii mai curiosi si nu numai.

San Miguel de Allende. Situat in centrul Mexicului, la nord de Mexico, aceasta mica bijuterie este calma, cu strazile sale marginite de case si cladiri in stil colonial. Profita de primirea calduroasa a localnicilor, de magazinele si parcurile sale.

Queretaro. In momentul in care ajungi la Queretaro vei descoperi un farmec colonial de neegalat. Situat la o distanta de 220 de kilometric de Mexico, orasul le promite turistilor clipe relaxante si o multime de descoperiri : palate regale, manastiri vechi, piete care se intind pe mai multe strazi, chioscuri care ofera mancare tipic mexicana, etc. In statul Queretaro turistii au posibilitatea de a juca golf, de a se relaxa la un centru spa, sa viziteze podgorii sau sa se scufunde in istoria si traditia tarii vizitand Las misiones de la Sierra Gorda, Querétaro inscrise in Patrimoniul Mondial Unesco incepand cu anul 1993.

Morelia. Morelia este un oras calduros, primitor. Supranumit orasul pietrelor roz (cladirile sunt construite din pietre rozalii) Morelia este un oras cunoscut in special pentru aqueductul sau lung, compus din 253 de arcuri cu o lungime de 1800m. Morelia va fi pe placul tau datorita parcurilor sale verzi, a centrului simpatic, drumurilor de piatra, restaurantelor si bisericilor sale.

Sursa foto: eturia.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata