Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

40

–    au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigură programarea solicitanţilor de vize temporare şi care oferă informaţii despre vize pentru SUA

–    începând cu data de 6 iulie 2010, returnarea paşapoartelor, după aprobarea vizei, se va realiza prin firma de curierat Sameday Courier („Delivery Solutions” SRL)

Secţia Consulară a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că, începând din data de 25 iunie, au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigură programarea solicitanţilor de vize temporare şi care oferă informaţii despre vize.

Astfel, numărul de telefon apelabil din România este 0371-720053, iar numărul de telefon apelabil din Statele Unite este 18888827125. Solicitanţii care doresc informaţii despre vize sau programări pentru interviu trebuie să folosească aceste numere, începând din data de 25 iunie.

Cei care solicită viza în România pot folosi, mai nou, o carte de credit pentru programarea interviului. Acum, solicitanţii au posibilitatea de a vorbi mai mult de şapte (7) minute per apel, dar pentru fiecare apel este necesară o nouă tranzacţie.

Cealaltă modificare semnificativă a serviciilor de vize temporare va intra în vigoare din data de 6 iulie 2010. Începând cu această dată, toate persoanele rezidente în România care se califică pentru vize temporare (cei care obţin o viză temporară) vor trebui să folosească serviciile de curierat pentru returnarea paşapoartelor, odată ce viza a fost aprobată.

Acest serviciu este obligatoriu pentru livrarea paşapoartelor tuturor celor care locuiesc în România, inclusiv celor din Bucureşti. Începând cu data de 6 iulie, nu va mai fi necesar ca solicitanţii de viză să revină la Secţia Consulară în ziua următoare pentru a-şi recupera paşapoartele.

“Considerăm că această modificare este în beneficiul clienţilor, de vreme ce solicitanţii vor face un singur drum la Consulat, pentru interviul de viză. Avantajele vor fi şi mai mari anul viitor, când Ambasada se va muta în zona Băneasa”, a declarat Laurie Meininger, Consul General interimar şi şef al Departamentului de Vize.

Serviciile de curierat pentru Ambasadă vor fi prestate de Sameday Courier („Delivery Solutions” SRL), care este o firmă de curierat românească. Preţurile au fost special negociate şi stabilite la 5 USD pentru un singur paşaport şi 7,5 USD pentru mai multe paşapoarte livrate la aceeaşi adresă.

Costurile vor fi achitate în LEI de către solicitanţi. Un reprezentant al firmei de curierat va fi prezent în Consulat în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8 şi 12, pentru a oferi asistenţă şi informaţii.

Website-ul firmei Sameday Courier este: www.sameday.ro

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina web a Ambasadei:


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News