Motorul unui avion australian a explodat deasupra Oceanului Pacific

Un motor al unui avion al companiei aeriene australiene Qantas a explodat în timp ce aeronava zbura deasupra Oceanului Pacific, pilotul fiind nevoit să se întoarcă şi să realizeze o aterizare de urgenţă pe aeroportul nord-american din San Francisco, au confirmat miercuri (1 septembrie 2010) surse ale companiei aeriene din Sydney, transmite Efe.

Boeingul 747-400, cu 230 de pasageri la bord, a decolat din San Francisco cu puţin timp înainte de miezul nopţii dintre luni spre marţi în direcţia Sydney, însă unul din motoarele sale a explodat după 45 de minute de zbor, producând o gaură în fuselaj.
‘Realitatea este că, ocazional, motoarele avioanelor cedează, iar evenimentul care tocmai s-a produs demonstrează abilitatea inginerilor şi membrilor echipajului, care au reuşit să aducă avionul înapoi la sol în deplină siguranţă’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Qantas, David Epstein.

Unii pasageri au susţinut că au simţit o puternică vibraţie însoţită de zdruncinături, pentru ca apoi să vadă flăcări la motorul numărul 4 de pe aripa dreaptă a avionului. Piloţii au golit imediat rezervorul de combustibil, realizând o aterizare fără incidente, fapt care a provocând o explozie de aplauze şi de bucurie în rândul pasagerilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata