Municipiul Târgu-Jiu a primit trofeul „Mărul de Aur” din partea FIJET

Cel mai important trofeu mondial în turism, „Mărul de Aur”, a fost înmânat marți autorităților locale din Târgu-Jiu de către președintele Federației Internaționale a Jurnaliștilor din presa scrisă în domeniul Turismului (FIJET), Tijani Haddad.

Evenimentul a avut loc la Masa Tăcerii din Parcul Central al orașului, această recunoaștere internațională conferind municipiului Târgu-Jiu titlul de „Destinație Turistică și Culturală Unicat”.

La manifestare a participat și ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu.

Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, trofeul „Mărul de Aur” reprezintă un moment unic și irepetabil pentru Gorj, județul intrând astfel în elita turismului mondial.

„Mărul de Aur”, un premiu unic și irepetabil pentru Gorj, iată momente istorice care ne fac să privim cu mândrie către acest meleag care intră, astfel, în elita turismului mondial. Munca depusă a fost a unei echipe întregi și a fost coordonată de organismul de specialitate prin care jurnaliștii din țară și din afară au fost aceia care au dus greul, deoarece selecția nu a fost una ușoară”, a spus Ion Călinoiu.

În context, ministrul Florin Jianu a declarat că momentul este unul istoric, decernarea premiului însemnând recunoașterea internațională a potențialului turistic din țara noastră.

„Este un moment istoric decernarea ‘Mărului de Aur’, care reprezintă Oscarul în turism pentru Târgu-Jiu. Practic, România continuă seria de evenimente pe care a avut-o cu Comisia Europeană a Turismului, cu Organizația Mondială a Turismului, iată, azi, cu decernarea acestui premiu însemnând recunoașterea internațională a potențialului turistic din țara noastră. Statisticile arată o creștere de 12 % a numărului turiștilor străini, o creștere dublă față de anul trecut. Suntem pe un tren pozitiv, foarte bun”, a subliniat Florin Jianu.

Trofeul „Mărul de Aur” confirmă oportunitatea de a dezvolta în viitor orașul Târgu-Jiu și județul Gorj ca destinații cultural-turistice în industria de travel din România, din Europa și din întreaga lume. Premiul este cu atât mai valoros cu cât doar alte patru obiective turistice din România îl dețin în portofoliu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata