Muzeele Luvru, Versailles şi Orsay ar urma să fie deschise şapte zile pe săptămână

Guvernul de la Paris prevede ca muzeele Luvru, Versailles și Orsay – cele mai vizitate din Franța – să fie deschise șapte zile pe săptămână, potrivit proiectului de buget pentru 2015 pentru domeniul culturii prezentat miercuri, informează AFP și DPA.

Măsura, destinată creșterii numărului de vizitatori, se va aplica în perioada 2015-2017 și va fi însoțită de o majorare corespunzătoare a numărului de locuri de muncă, prevede documentul menționat, care asigură că ‘bilanțul economic va fi pozitiv’.

În prezent, muzeele Versailles și Orsay sunt închise lunea, în timp ce Luvrul nu poate fi vizitat marțea, iar acest lucru deranjează unii turiștii din țări cum ar fi Statele Unite sau Marea Britanie, unde muzeele importante sunt deschise în fiecare zi.

Luvrul este cel mai mai vizitat muzeu la nivel mondial, cu 9,2 milioane de vizitatori anual, în timp ce Versailles și Orsay primesc 7 milioane, respectiv 3,5 milioane, de vizitatori în fiecare an.

La Londra, marile muzee, cum ar fi British Museum sau National Gallery, sunt deschise zilnic, în aceeași situație fiind și Muzeul de Artă Modernă din New York (MOMA). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata