Muzeul Luvru din Paris a primit 9,3 milioane de vizitatori în 2014

21

Muzeul Luvru din Paris a primit anul trecut 9,3 milioane de vizitatori, nivel echivalent celui din 2013, dintre care vizitatorii străini au reprezentat 70%, transmite EFE, care citează date publicate marți.

Colecțiile permanente au primit 100.000 de vizite în plus, fapt ce a avut legătură, printre altele, cu renovarea sălilor dedicate artei secolului al XVIII-lea, potrivit Muzeului.

Cei mai numeroși vizitatori străini au provenit din SUA, China, Italia, Marea Britanie și Brazilia.

Mai bine de jumătate dintre cei care au străbătut sălile muzeului aveau sub 30 de ani, 1,9 milioane de persoane reprezentând categoria de vârstă cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Expoziția temporară dedicată Marocului medieval, ‘Le Maroc médiéval’, deschisă în Hall Napoléon, a fost vizitată de 150.000 de persoane.

Muzeul Luvru-Lens, inaugurat la 4 decembrie 2012, a atras 1,5 milioane de vizitatori.

Site-ul Muzeului Luvru a fost vizitat de 14 milioane de internauți.

Muzeul ajunsese la 9,7 milioane de vizitatori în 2012, ‘un an excepțional’, marcat de deschiderea noilor spații consacrate colecțiilor Departamentului Artelor Islamului și de două expoziții de mare succes, ‘La Sainte Anne, l’ultime chef-d’oeuvre de Léonard de Vinci’ (Sfânta Ana, ultima capodoperă a lui Leonardo da Vinci) și ‘Raphaël, les dernieres années’ (Rafael, ultimii ani). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata