Muzeul Pantofilor din Hauenstein, unul dintre cele mai mari muzee de acest fel din lume

Muzeul Pantofilor din Hauenstein, Germania, unul dintre cele mai mari muzee de acest fel din lume, prezintă istoria producției de încălțăminte, alături de o impresionantă colecție de pantofi provenind din întreaga lume și din toate culturile, așa cum arată și site-urile www.museum-hauenstein.de și www.schuhmeile-hauenstein.de.

Deschis în anul 1996, muzeul este găzduit de o clădire monument istoric construită în stil Bauhaus, fostă fabrică de încălțăminte în 1928.

Colecția muzeului cuprinde, potrivit sursei amintite, peste 3.500 de exponate și prezintă, pe trei niveluri, de la procesele de producție și echipamentele utilizate în industria de încălțăminte, tehnologia de proiectare de zi cu zi, la numeroasele exponate sau la condițiile de viață ale lucrătorilor din domeniul producției de pantofi.

Pot fi admirate aici mașinile puse în funcțiune cu ajutorul unor tehnicieni pantofari cu experiență care pot demonstra grupurilor de vizitatori pașii importanți ai producției mecanice de încălțăminte. Mașini impresionante din anii ’20 și ’30 creează o atmosferă autentică a producției de încălțăminte din Hauenstein, iar integrarea în condițiile de viață ale generațiilor întregi de pantofari conferă o experiență unică.

Cea mai mare parte a exponatelor din muzeu aparțin Colecției Ernst-Tillmann, cea mai mare colecție privată de pantofi din Europa cu peste 3.000 de exponate provenind din toate colțurile lumii și din toate timpurile. Sute dintre acestea provin de la personalități celebre ale istoriei contemporane.

Muzeul Pantofilor rămâne o poveste a industriei de încălțăminte din Germania, o călătorie fascinantă prin timp, arătând evoluția pantofului sub toate aspectele sale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata