Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 11% anul acesta, a declarat Florin Jianu

Numărul turiștilor străini care au vizitat România în acest an a crescut cu 11%, ceea ce arată că este o destinație favorabilă turismului, a declarat luni seara, într-o conferință de presă la Brașov, Florin Jianu, ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism.

„Acest lucru arată că acest context socio-economico-politic din această regiune a Europei favorizează România. Noi am susținut și am lansat în mod constant mesaje „România destinație de turism sigură” și iată că rezultatele apar. Este o creștere importantă și pe ceea ce înseamnă segmentul de turiști români, peste 5,3%, ceea ce, ca și medie, aduce o creștere undeva la 6,7% a turismului în acest an. Este o creștere a turismului pe care o vedem în ultimii trei ani și pe care ne-o dorim în continuare”, a subliniat ministrul.

El a adăugat că zona Brașovului este o zonă extrem de vizitată, cum sunt și Sibiul și zona Capitalei, și, în acest an și litoralul. Turiștii preferă aproape toate produsele de turism românești, iar ecoturismul este unul dintre produsele favorite ale turiștilor străini și una dintre șansele României de a se dezvolta, a subliniat Jianu.

Și turismul balnear este în creștere, a mai menționat ministrul. „Turismul balnear este în crește și chiar luni am avut întâlniri cu investitori străini care doresc să investească în turismul balnear din România și acest turism se va regăsi și în fondurile europene 2014-2020. După cum știți nu vom mai investi în tot ce înseamnă mediul economic ci numai în câteva tipuri de produse, turismul cultural și turismul balnear fiind primele două elemente pe care ne concentrăm. Sunt semnale foarte bune în ceea ce înseamnă investițiile în turismul balnear și chiar sunt interesați investitori din Austria de acest segment. Singurul lucru pe care l-au exprimat austriecii este să fie într-o marjă de maximum trei ore de București, ceea ce cred că include și Brașovul”, a spus Florin Jianu.

El a subliniat că pentru un investitor „este foarte important parteneriatul cu Guvernul, să vadă că nu se schimbă regulile, că sunt bine puse la punct și că orice euro investit în economia românească este o investiție solidă”.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism participă la Brașov la Adunarea generală a Comisiei Europene a Turismului, care se desfășoară în perioada 6-8 octombrie la Hotel Aro Palace. Este, practic, cea mai importantă organizație de reprezentare a turismului, formată din 33 de țări, care, anual, desfășoară această adunare generală în câte o țară membră. În România, Adunarea generală a Comisiei Europene a Turismului a mai avut loc în anul 2001. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata