O altă porţiune din zidul Cetăţii Râşnov s-a prăbuşit

O altă porţiune din zidul de fortificaţie al Cetăţii Râşnov s-a prăbuşit luni (26 aprilie 2010) dimineaţă. În septembrie anul trecut, un balcon al cetăţii s-a prăbuşit, fără a face însă victime.

Cu toate acestea, Cetatea Râşnov a fost închisă pentru turişti. Primăria a angajat o firmă de specialitate, care a expertizat toate zidurile cetăţii pentru a începe lucrările de consolidare. Fostul proprietar al Cetăţii Râşnov a ridicat mai multe construcţii în cetate fără avize de specialitate, punând în pericol toate zidurile obiectivului turistic.

De altfel, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află un proces în acest sens. Închiderea Cetăţii Râşnov pentru vizitatori presupune pierderi de zeci de milioane de lei anual, având în vedere că, după Biserica Neagră şi Castelul Bran, cetatea era unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov. De-a lungul anului, în cetate aveau loc festivaluri şi alte manifestări cultural-artistice care atrăgeau un număr mare de turişti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata