O calatorie in timp spre Cinque Terre

Cinque Terre, Cele cinci pamanturi este un litoral lung, de aproximativ 12 kilometri de pe riviera italiana. Dupa cum indica si numele, Cinque Terre este compus din cinci sate mici si colorate – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola et Riomaggiore, toate situate pe coasta abrupta. Aceste sate sunt situate in regiuena Liguria care numara numai putin de 7000 de locuitori. Din anul 1997, Cinque Terre este o regiune inscrisa in patrimoniul mondial Unesco. Cele cinci sate ii atrag pe turisti cu fatadele lor colorate, numeroasele barci de pescuit si natura superba.

Monterosso al Mare este cel mai mare sat al regiunii. Face pare din parcul national Monterosso care se intinde pe 1,5 kilometri. Punctul culminant al satului este Gigante, o statuie sculptata direct in piatra care impresioneaza.

Vernazza este un sat al carui localnici traiesc inca din pescuit si poseda o multime de turnuri de castel superbe. Vernazza este cel mai prosper sat din regiune. Castelul des Doria reprezinta martorul prosperitatii satului din trecut.

Corniglia este cel mai mic sat din Cinque Terre, singurul din cele cinci care nu este situat direct spre mare. Corniglia este cunoscut pentru podgoriile sale si pentru panorama oferita asupra celorlalte patru sate, in stanga si in dreapta.

Manarola este cel mai vechi oras din Cinque Terre. Prima piatra a bisericii San Lorenzo dateaza din anul 1160. Localnicii din Manarola traiesc din pescuit si din viticultura. Dupa o plimbare prin acest sat pitoresc te sfatuim sa faci o oprire la Trattoria dal Billy pentru a gusta preparate traditionale italiene delicioase.

Riomaggiore. Satele colorate din satul Riomaggiore par agatate de coasta abrupta. Inconjurata de casute colorate, vei gasi biserica San Giovanni Battista, construita in anul 1340, conservata de-a lungul anilor in mod remarcabil. La Riomaggiore vei gasi o multime de restaurante, cafenele si magazine, Enoteca dau Cila, este cel mai cunoscut restaurant, ofera o privelista superba asupra marii.

Cinque Terre este de departe cel mai frumos loc in care iti vei petrece o vacanta de neuitat. Chiar daca nu este un loc promovat, Cinque Terre intrece in frumusete statiunile din Grecia sau Turcia.

Sursa foto: nytimes.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata