Orient Express a oprit pentru prima oară în ultimii ani în Gara Regală Sinaia

Celebrul Orient Express a oprit luni (30 august 2010) pentru prima dată în ultimii 12 ani, în călătoria sa pe ruta Paris – Istanbul, respectiv Istanbul – Veneţia, în Gara Regală din staţiunea prahoveană Sinaia, cei aproximativ o sută de călători fiind primiţi cu covor roşu.

Potrivit Corinei Ghimbaş, reprezentat al Primăriei din localitate, turiştii care au sosit la Sinaia din America de Nord şi America de Sud, din Belgia, Franţa, Germania, Spania şi Anglia au fost invitaţi să viziteze Muzeul Peleş şi Mănăstirea Sinaia, după care au plecat spre Bucureşti. O călătorie cu celebrul tren costă, anul acesta, 6.000 de euro.

„Este o mare bucurie pentru mine să continuăm tradiţia începută de chiar Regele Carol I încă din anul 1883 şi, la fiecare început de toamnă, să întâmpinăm Orient Expressul şi pe călătorii săi care doresc să ne cunoască istoria bogată, legendele şi frumuseţile naturale.
Cu siguranţă, vor pleca cu dorinţa de a reveni”, a afirmat primarul staţiunii, într-un comunicat de presă. Prima călătorie a legendarului tren şi prima oprire la Sinaia au avut loc în anul 1883, turiştii fiind aristocraţi, scriitori şi personalităţi celebre ale vremii. În anul 1998, după 16 ani de absenţă, trenul şi-a reluat călătoriile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata