Palmierii din Constanţa, scoşi din seră şi duşi în staţiunea Mamaia

Un număr de 38 de palmieri, din totalul de 173 aflaţi în seră, vor fi amplasaţi joi (29 aprilie 2010) în Mamaia, pentru înfrumuseţarea staţiunii cu ocazia sosirii turiştilor pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai.

Plantele exotice vor fi aşezate în Piaţeta Cazinoului şi la intrarea în staţiune, în zona hotelului Perla. Şeful Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, a declarat, miercuri că restul palmierilor vor fi amplasaţi, după data de 15 mai, atât în Mamaia, cât şi în municipiu. Potrivit reprezentantului administraţiei locale, palmierii se găsesc în vase speciale, cu pământ îmbogăţit cu substanţe nutritive, vase care vor fi îngropate în pământ în diferitele amplasamente.

„În seră, plantele au fost ţinute sub observaţie şi sub tratamente specifice, în condiţiile în care ele nu rezistă la temperaturi mai mici de 10-15 grade Celsius”, a menţionat George Coman. Palmierii au fost achiziţionaţi de administraţia locală cu 700-800 de dolari bucata, în perioada 2000-2001, fiind aduşi din Grecia. Plantele exotice au reuşit să se acomodeze condiţiilor climatice de pe litoralul românesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata