Pârtie modernă de sanie şi piste de turbing şi zorbing în Poiana Braşov

Stațiunea Poiana Brașov va avea din sezonul de iarnă 2014-2015 o pârtie modernă de sanie și piste pentru turbing și zorbing, care să permită activități sportive atât în sezonul de iarnă cât și vara, contractul între municipalitate și investitorul privat care va amenaja pârtia fiind semnat miercuri.

„Contractul de închiriere pentru suprafața de teren cuprinsă între restaurantul Capra Neagră și Biserica de lemn din stațiune a fost semnat miercuri și sperăm că firma va reuși să termine amenajările până la începutul sezonului rece pentru că este și în interesul acesteia, având în vedere că plătește chirie municipalității. Încercăm ca prin aceste amenajări să diversificăm oferta de servicii pentru petrecerea timpului liber în Poiana Brașov, o stațiune foarte solicitată iarna. Copiii și nu numai vor avea la dispoziție o nouă oportunitate de distracție”, a declarat  primarul George Scripcaru.

Potrivit caietului de sarcini, terenul scos la închiriere are 8000 de metri pătrați, suprafață pe care va fi amenajată o pârtie de săniuș conform standardelor în vigoare, dar și piste de turbing și zorbing. Pista de turbing va avea o lungime de 80 de metri și o lățime de doi metri, cu o înclinație între 10% și 25%. Pistele de turbing și zorbing vor putea fi utilizate atât iarna cât și vara. Pe marginea culoarelor de turbing va fi turnată o spumă specială de protecție, pentru o mai mare siguranță în utilizare, iar la baza pârtiei va fi montat un covor de cauciuc special, care are rolul de a încetini și de a permite oprirea în condiții de siguranță a săniilor sau inelelor de turbing.

Turbingul înlocuiește sania cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă, fiind ghidate de niște mantinele în cazul turbingului de vară, sau de o pistă de zăpadă, iarna. Zorbingul e originar din Noua Zeeleandă, fiind un sport extrem destul de nou care constă în rostogolirea unei persoane aflată într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni (de la 2,6 până la 3,8 metri diametru exterior) pe un teren în pantă.

Transportul în vârful pistei de săniuș va fi asigurat de un trotuar rulant de 80 de metri lungime. Zona va fi iluminată de aparate de iluminat sub forma unor globuri imense, care, pe lângă aspectul estetic, vor permite utilizarea pârtiei și a pistelor și pe timp de noapte. Prețul de pornire al licitației a fost de 1.788 de euro pe lună, iar prețul oferit de firma privată a fost de 2.000 de euro, chirie care va fi percepută pentru perioada 15 decembrie-15 martie, urmând ca pentru perioada de vară să fie stabilită o chirie mai mică. Valoarea investiției de amenajare a fost calculată de municipalitate la valoarea de cel puțin 180.000 de euro, contractul de închiriere fiind pentru o perioadă de cinci ani.

Poiana Brașov nu are o pistă de săniuțe amenajată, iar în perioada de iarnă iubitorii acestui sport foloseau în zona care urmează să fie amenajată atât săniuțe, cât și cauciucuri sau diverse obiecte din plastic pe post de săniuțe, fiind înregistrate numeroase accidente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata