Pârtiile de schi din Straja şi Parâng, pregătite pentru iubitorii sportului

20

Pârtiile de schi din stațiunile montane Straja și Parâng, din Valea Jiului, sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă bătătorită fiind de circa 25 de centimetri, potrivit informațiilor oferite vineri de salvamontiștii din cele două zone schiabile.

În stațiunea Straja se poate schia în condiții bune pe pârtiile Constantinescu, Mutu și Platoul Soarelui, unde stratul de zăpadă pregătită cu ratracul măsoară 25 de centimetri.

‘Pârtiile se prezintă bine și se poate schia în condiții bune. Pe o scară de la 1 la 10, nota pentru starea pârtiilor este 7’, a declarat șeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, iar în stațiune se află circa 400 de turiști. Salvamontiștii se așteaptă ca la acest sfârșit de săptămână numărul turiștilor să crească la peste 1.000 de persoane.

Accesul în stațiune se poate face cu mașina pe drumul județean Lupeni-Straja, turiștii fiind rugați să parcheze în locul special amenajat la intrarea în zona de pensiuni și cabane.

În stațiunea Parâng se poate schia pe pârtia de sub telescaun, unde zăpada măsoară aproximativ 20 de centimetri. Administratorii pârtiei lucrează la completarea cu zăpadă a acesteia, în locurile în care nu are o grosime suficientă.

În stațiunea Parâng se poate ajunge doar cu telescaunul, iar numărul turiștilor era redus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata