Patron de pensiune: „M-am trezit cu inspectorii de la Fisc, îmbrăcaţi la pantaloni scurţi”

Jumătate dintre patronii de pensiuni dintr-o localitate vâlceană şi-au trecut afacerile la negru pentru a evita în viitor să mai fie călcaţi de Garda Financiară. Angajaţi ai acestei instituţii, îmbrăcaţi la pantaloni scurţi şi fără mandate, au dat iama prin pensiuni în căutare de peşcheşuri, acuză patronii.

.
Peste jumătate dintre pensiunile de pe Valea Lotrului, din judeţul Vâlcea, funcţionează fără acte, după abuzurile făcute de Garda Financiară, Fisc, Pompieri sau introducerea impozitului forfetar, estimează patroni ai unor pensiuni din zonă.

În localitatea Mălaia din zonă, din totalul de 16 pensiuni, doar 7 sunt înregistrate.

C.P. stă în această localitate şi are o mică pensiune de cinci camere. Timp de opt ani pensiunea vâlceanului C.P. a funcţionat cu respectarea legii, firma fiind înregistrată ca P.F.A.

Un control abuziv al Gărzii Financiare din această vară, urmat imediat de unul al Fiscului, dar şi introducerea impozitului forfetar, l-au făcut să renunţe la firmă şi să-şi continue activitatea la negru. C.P nu este lovit foarte mult de dispariţia firmei. „Închiderea firmei nu m-a afectat foarte tare deoarece am deja o clientelă loială”, spune el.

De ce a decis micul patron să intre în ilegalitate? Vara trecută, proprietarul micii pensiuni de pa Valea Lotrului s-a trezit cu o maşină la poartă din care au coborât trei bărbaţi, „îmbrăcaţi ca şi cum ar merge la iarbă verde”, povesteşte C.P. „Unul dintre ei era în pantaloni scurţi. S-au legitimat cu insignele de serviciu ca şi comisari de la Garda Financiară. Când i-am văzut cum au venit am bănuit că vor şpagă. Cei trei comisari se numesc Sorin Miroiu, Gheorghe Ivan şi Valentin Oprea. M-am uitat la maşina lor şi aceasta nu avea inscripţiile specifice, aşa cum prevede legea. Probabil era automobilul personal al unuia dintre ei”, povesteşte C.P. La momentul respectiv patronul pensiunii nu ştia mare lucru despre legislaţia legată de activitatea Gărzii, aşa că s-a supus controlului.

Studiind legile ulterior a constatat o mulţime de ilegalităţi, în activitatea celor trei comisari. „În primul rând legea prevede că la orice control comisarii trebuie să poarte uniforma de serviciu şi să utilizeze mijloacele auto, purtând însemne şi dispozitive de avertizare sonore şi luminoase specifice. Apoi, deşi au declarat că sunt într-un control inopinat, nu au prezentat un ordin de serviciu (au trecut în procesul-verbal un număr de legitimaţie în loc de numărul acestuia), aşa cum prevede legea în aceste cazuri”, arată micul patron.

Integral în Cotidianul

Citește și
1 Comentariu
  1. Alecu spune

    Ma indoiesc ca asta se intampla doar in Valcea. Din coruptie nu poate rezulta decat mai multa coruptie. Oamenii aia au fost nevoiti sa recurga la asa ceva. Foarte bine ca se fac publice chestiile astea, poate se iau masuri. Articolul asta a fost votat de 5 ori pe Merita Citit. De fapt, acolo am gasit si eu. Chiar merita votat si dat mai departe, sa stie lumea si eventual sa-i faca de ras pe inspectorii aia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata