Paul Brummell: Judeţul Mureş este renumit pentru atragerea turiştilor britanici, inclusiv a Prinţului Charles

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat vineri, după întrevederea avută cu primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, că județul Mureș este recunoscut pentru faptul că atrage foarte mulți turiști britanici prin frumusețea sa, iar printre aceștia se numără inclusiv Prințul Charles.

‘Pentru mine, este o mare plăcere să vin la Târgu Mureș. Este a doua mea vizită, prima dată am fost în acest oraș în 1982, ca elev, am făcut un tur al Europei și am făcut o escală de o noapte aici, la Târgu Mureș, și am văzut cât de mult s-a schimbat în această perioadă și sunt foarte fericit că avem legături foarte strânse între Marea Britanie și Târgu Mureș. Orașul este înfrățit cu orașul englez Bormouth, există un zbor direct de la Târgu Mureș la Londra. Județul Mureș este renumit ca un județ care a atras foarte mulți britanici prin frumusețea sa, de exemplu, Alteța sa Regală prințul Charles, care a fost la Archita’, a spus ambasadorul.

Paul Brummell a arătat că se află vineri, la Târgu Mureș, pentru a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la înființarea SMURD, care ‘reprezintă o mândrie pentru Târgu Mureș’, la creșterea căruia inclusiv Marea Britanie și-a adus contribuția.

Sunt și foarte mândru că Marea Britanie a ajutat SMURD în această perioadă. La festivitatea de azi vor participa pompierii din Scoția și reprezentanți de la Spitalul din Edinburgh care au avut o bună colaborare cu SMURD și cu orașul Târgu Mureș. Am observat deja că aveți o cultură foarte bună, am văzut Palatul Culturii și domnul primar mi-a explicat despre candidatura orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană. Fiind diplomat, trebuie să fiu neutru, pentru că știu că sunt și alte orașe care candidează, pot să urez baftă tuturor orașelor care candidează’, a arătat Brummell.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a arătat, la rândul său, că i-a vorbit ambasadorului britanic despre depunerea candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 și i-a expus ‘vocația Târgu Mureșului, care vine în mod firesc’.

Chiar dacă nu vom câștiga, poate, nu vom da un pas în spate. Mureșul își va recâștiga locul de cel mai autentic și spiritul cel mai corect al Transilvaniei, mai ales acum, că demarăm și proiectul satului cultural de la Vaidacuta. Deci Vaidacuta va fi, pe viu, o trecere din secolul XIII-XIV până în secolul XXI. Va trebui să avem mare grijă în alegerea consultanței și a absolut tot ce înseamnă acest proiect pentru că sunt absolut convins că englezii nu vor sta departe vis-a-vis de ambiția noastră de a transforma Vaidacuta. În sensul acesta, turismul cultural trebuie să fie o prioritate, creăm ceva pentru viitor, nu doar depunerea unei candidaturi. Acest proiect trebuie să fie o carte de vizită pentru acest areal’, a precizat Dorin Florea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata