Pe aeroportul internaţional din Cairo a fost inaugurat „un muzeu egiptean” deschis non-stop

Un muzeu care prezintă diferitele epoci ale istoriei egiptene prin intermediul unei mici colecții de antichități a fost inaugurat luni, 7 decembrie, pe aeroportul internațional din Cairo, pentru a-i atrage pe turiștii care vin în țară, relatează EFE.

Ministrul egiptean al antichităților, Mamduh al Damati, și ministrul aviației civile, Hosam Kamal, au inaugurat Muzeul ‘Transit’ care va expune 39 de piese selectate din diferite muzee egiptene.

Potrivit autorităților, 21 de piese provin de la Muzeului de egiptologie din Cairo, alături de alte 6 piese venite din Muzeul Copt (creștin).

Micul muzeu va fi deschis 24 de ore din 24, astfel încât turiștii care vin la orice oră din zi sau din noapte să admire „tezaurul civilizației” egiptene. Intrarea costă 3 dolari.

Sectorul turismului a fost grav afectat, după revoluția egipteană din 2011, care a suferit o nouă lovitură în octombrie, când un avion rus cu 244 de persoane la bord s-a prăbușit în Peninsula Sinai, într-un presupus atac terorist revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata