Pe lângă un brand turistic, trebuie să avem drumuri şi servicii

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, consideră că, pe lângă un brand turistic, România are nevoie de infrastructură şi servicii de bună calitate. Prezent vineri (30 iulie 2010) la Sfântu Gheorghe, ministrul Mediului a declarat că, din păcate, în ultimii 20 de ani turismul nu a reprezentat o prioritate pentru guvernanţi şi că nu a existat o strategie coerentă pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate care poate aduce ţării venituri importante.

Dovada o reprezintă, în opinia sa, privatizările făcute „alandala”, dar şi bazele turistice care au fost distruse. „Sunt ţări care trăiesc numai din turism, uitaţi-vă la Tunisia, cinci milioane de turişti vin în fiecare an. România are mare, munte, ape geotermale o treime din Europa, dar nu are servicii şi infrastructură”, a spus ministrul Mediului, menţionând că toate guvernele de până acum au greşit pentru că nu au luat „decizii strategice” de a pune la punct drumurile de acces către aceste zone turistice.

„Pe lângă brand turistic, trebuie să ai drumuri şi servicii”, a mai spus ministrul Laszlo Borbely, care a ţinut să sublinieze că în ultimii doi ani actualul Guvern a fost mult mai interesat de turism şi a alocat bani pentru dezvoltarea acestuia.
Ministrul Mediului s-a aflat vineri, într-o vizită de lucru în judeţul Covasna, prilej cu care s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor deconcentrate subordonate. După-amiază va vizita câteva localităţi afectate de inundaţiile din ultima lună, printre care Belin, Căpeni şi Baraolt.

În acest context, Laszlo Borbely a menţionat că judeţul Covasna va beneficia de 10 milioane de lei din Fondul de mediu, sumă din care se vor face 13 lucrări urgente de intervenţie pentru prevenirea inundaţiilor.

Citește și
2 Comentarii
  1. GIGEL spune

    „DACA TACEA-I, FILOZOF RAMANEA-I !”INFRASTRUCTURA rutiera(drumuri) NU EXISTA IN ROMANIA PT CA SE FURA PREA MULTI BANI; SERVICII= NEMA; POATE MAGHIARII SI NEMTII AR MAI FACE CEVA , DAR NU ROMANII; ROMANUL E PUS PE JAF! CUMPARA CUIUL CU 1 LEU SI VREA SA-L VINDA CU 10 LEI, NU CU 2.50 LEI, CA ASA E EL; LA FEL CA SI CU TIGANII AIA CAZATI LA LACU SARAT(SINISTRATII !)SI MAI TRANCANE lotzii SI DE TUNISIA?; PAI LA TUNISIENI, PE LINGA FRANCEZA PARLITA DE EI MAI INTALNESTI MULTI OAMENI CARE TE AJUTA SI-N INGLEZA; AIA „E”SCOLITI MAI MULT DE 3.80 CE AU LUAT „DOFTORICINZII” NOSTRII LA BACALAUREAT(0% promovare la Timpuri Noi in Bucale ?????)

  2. pensionar spune

    UDMR E LA GUVERNARE DIN 1996, BASESCU DIN 1992.NICI UDMR NICI BASESCU NU AU FACUT NIMIC PENTRU SOSELE, AUTOSTRAZI, BA BASESCU DECLARA CAND ERA MINISTRU NU AVEM NEVOIE DE AUTOOSTRAZI, SI ARUNCA BANI PE PANOURI AICI SUN BANI DUMNEAVOASTRA, DAR NU ARATA BUZUBNARUL SAU.RUSINE PENTRU ACESTE PERSONAJE UNDE SUNTEM IN 2010.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata