Pentru cei cărora le place căldura, Dubaiul este locul potrivit

25

Cer perfect albastru, soare splendid și o ușoară briză din nord-vest. Este anunțul făcut de pilot la aterizarea avionului în Dubai. Pare a fi vremea perfectă pentru o vacanță relaxantă pe plajă. Dar la 45 de grade la umbră?

Mulți își propun să viziteze Dubaiul vara, pentru că este perioada când își pot permite să se cazeze la hoteluri de lux care în timpul iernii sunt mult prea scumpe. Unii europeni vin pentru că este perioada când copiii au vacanța de vară. Agenția DPA încearcă să găsească argumente în favoarea alegerii Dubaiului ca destinație de vacanță în această perioadă.

„A petrece vara în Golf, la temperaturi cuprinse între 40 și 45 de grade, este o aventură cu adevărat foarte fierbinte pe care nu o agreează oricine”, spune Michael Sorgenfrey, directorul, german, al unui hotel important din Dubai.

El recunoaște că i-a luat ceva timp să se obișnuiască cu temperaturile ridicate de aici atunci când a preluat postul în urmă cu doi ani. Dar dincolo de un anumit disconfort, există și lucruri plăcute pe care le poți face aici vara. De exemplu, dimineața când nu este atât de cald și plaja este liberă, te poți plimba desculț prin nisip, lăsând valurile să-ți mângâie picioarele.

În timpul zilei, se recomandă petrecerea timpului în locuri cu aer condiționat. Mai presus de orice, uriașele mall-uri îi atrag pe vizitatori să-și cheltuiască banii la cumpărături. În plus, există mai multe centre de recreere de interior, cum ar fi Modhesh World, ideal pentru copii.

Facilitățile cu aer condiționat oferă, de asemenea, activități precum pereți de escaladă, acrobații aeriene într-un tunel de vânt vertical, jocuri de popice, dar și o sală de schi cu zăpadă artificială pentru schiori și snowboarderi. Este o chestiune de gust personal pentru cosmopoliți dacă aceasta este o mare atracție, dar pentru familiile arabe, o întâlnire cu zăpada este o experiență cu adevărat nouă.

Vizitatorii non-musulmani care doresc să învețe mai multe despre Islam și cultura din Emirate pot vizita Centrul Șeicul Mohammed pentru Înțelegere Culturală, în Moscheea Jumeirah. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata