Peste 40% dintre vacanţe vor fi vândute pe early booking; Dubai, destinaţia vedetă a anului 2015

Anul 2014 a fost unul bun pentru operatorii din turism, un an în care Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, și circuitele culturale au fost cele mai bine vândute destinații, a apreciat, miercuri, Marius Pandel, directorul general al unei agenții de turism, la o conferință de specialitate.

,,Peste 40% dintre dintre vacanțele anului 2015 vor fi vândute pe early booking, cu atât mai mult cu cât există multe oferte, unele prin care turiștii pot plăti în rate, cu un avans de 25 de euro. La nivel de piață, Emiratele Arabe Unite, Dubai, mai exact, este destinația vedetă a anului 2015. Românii preferă, din ce în ce mai mult, să își petreacă vacanțele în hoteluri de 4 stele în sistem all inclusive, iar Dubaiul este destinația perfectă pentru aceasta.

Pachetele turistice au prețuri începând cu 499 de euro, iar în ceea ce privește Dubaiul este greu de precizat o limită superioară, deoarece sunt hoteluri unde o noapte ajunge și la 20.000 de euro’, a spus Marius Pandel.

Printre noutățile anului 2015 se remarcă și lansarea curselor charter cu plecare din Craiova către insulele grecești, și Antalya, iar din Bacău către Insula Rodos. De asemenea, românii vor avea la dispoziție curse charter directe pentru vara 2015 și pentru destinația Ibiza. Egiptul revine, din 2015, ca destinație de vară, fiind solicitată de un număr tot mai mare de români.

Ca destinații exotice, reprezentanții pieței apreciază că cele mai vândute vor fi Mexic, Cuba și Republica Dominicană.

‘Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne așteptam ca românii să aleagă programe pentru destinații exotice, circuite sau vacanțe în zonele montane. Dubai și Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Republica Dominicană, Mexic,Cuba), circuite în Europa, circuite exotice, Piețe de Crăciun și programe la schi, în România, Bulgaria sau Austria, acestea fiind cele mai cerute programe pentru sfârșitul de an.

Cu toate că mulți români aleg să aștepte Târgul de Turism al României din noiembrie pentru cumpărarea vacanțelor de Revelion, îi sfătuim să o facă încă de pe acum. Ofertele sunt la prețuri mai avantajoase, își pot alege hotelul dorit, au încă discounturi. La târg, vor avea, majoritar, oferte last minute pentru Crăciun și Revelion, fără posibilitatea de a-și alege hotelul sau locul în autocar, în plus prețul este mai mare decât acum’, a mai spus Marius Pandel.

Persoanele trecute de 55 de ani vor avea la dispoziție, prin programul Senior Voyage, destinații noi de vacanță pentru intervalul septembrie 2014 — mai 2015, în unele dintre cele mai frumoase țări ale Europei — Italia, Spania, Cipru,Grecia, Turcia, Franța, Portugalia, dar și în Israel sau Dubai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata