Poiana Stânii Regale din Sinaia oferă un peisaj mirific, unic în zona montană din România

Un peisaj mirific, unic în zona montană din România, Poiana Stânii Regale din Sinaia este o adevărată oază de linişte, un tărâm cu iz regal, aflat la baza versantului Piatra Arsă, din Parcul Natural Bucegi, la o altitudine de 1270 metri.

Poiana era destinaţia favorită a plimbărilor, pe jos sau călare, a membrilor Casei Regale, un loc retras de odihnă, linişte şi meditaţie, dar funcţiona şi pentru protocol: distinşii invitaţi luau contact direct, în cadrul unor serbări câmpeneşti româneşti, cu tradiţiile, obiceiurile, oamenii locului, dar şi cu mâncărurile specifice zonei.

Este un loc minunat care oferă o privelişte ieşită din comun. În apropiere se află Stâncile Franz Joseph.

Acestea sunt situate lângă cabana Poiana Stânii, la 1300 de metri altitudine.

Stâncile Franz Joseph au fost amenajate în timpul domniei familiei regale, cu trepte şi cu balustrade, iar de pe terasa acestora se poate admira un segment întins din valea superioară a Prahovei. La stânci se poate ajunge din Poiana Stănii pe o potecă.

Locul reprezintă un punct de belvedere ce oferă o privelişte minunată asupra văii superioare a Prahovei.

Pe vârful stâncii, a fost instalat un telescop cu fise foarte util, care vă poate ajuta să observaţi în conditii şi mai bune peisajul de vis. De aici se pot vedea: Sinaia, Predealul, Piatra Arsă, Caraimanul, Jepii Mari, Piatra Mare, Postăvarul şi Piscul Câinelui.

La baza stâncii denumită Sfânta Ana, se află o poiană şi o peşteră, în care a locuit odinioara un pustnic. Pe peretele său se pot vedea urme ale unor icoane pictate.

Din Poiana Stânii se poate pleca către diferite trasee mai uşor sau mai greu de parcurs.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata