Porto – ghid turistic

In momentul in care auzi numele Portugalia gandul te duce automat la Lisabona. Cu toate acestea, numeroase sunt orasele din Portugalia ce merita sa fie vizitate. Unul din acestea este Porto.

Nu exista doar Portugalia in Lisabona. Orasul Porto se poate descoperi si explora cu usurinta la pas sau prin intermediul mijloacelor de transport in comun. Porto este un oras accesibil prin intermediul companiilor low-cost. Daca alegi Porto drept destinatie de calatorie, iata ce poti face.

O plimbare pur si simplu. Rataceste pe stradutele fermecatoare din Porto pentru a descoperi locuri magice precum biblioteca Lello sau palatul Da Bolsa.

Viziteaza cele mai importante monumente istorice. In Porto, exista cinci monumente pe care trebuie sa le vizitezi in mod obligatoriu – Biserica Dos Clerigos, podul Dom Luis, catedrala Porto La Se, Palacio de Cristal si Biserica Sao Francisco.

Cultiva-te in muzee si la expozitii. Indreapta-ti pasii spre strada Miguel Bombarda pentru a vizita galeriile de arta fara sa uiti sa treci pe la Muzeul de Arta Contemporana Serralves.

Asista la un spectacol sau la un concert. Poti asista la un concert in cadrul impozantei catedrale olandeze sau sa vizionezi o piesa de teatru la Teatrul National. Pasionatii de fotbal au ocazia sa urmareasca un meci de fotbal de stadionul municipal.

Navigheaza pe fluviul Duoro, la bordul barcilor Rabelos. Aceste mici ambarcatiuni care pe vremuri transportau vinul de Porto sunt luate actualmente de turisti pentru a explora orasul pe apa.

Contempla orasul. Porto este un oras ideal de contemplat si admirat in timpul unei sedinte foto.

Gusta din preparatele tipice din Porto. Imposibil sa te afli in vacanta la Porto si sa nu gusti din preparatele locale delicioase. Aseaza-te la o terasa din cartierul Ribeira, gusta o delicioasa francesinha.

Fa shopping. Piata Bolhao si strada Santa Catarina le permit turistilor sa achizitioneze cateva obiecte de artizanat si sa aprecieze mirosurile si culorile care confera un farmec aparte acestui loc.

Bea o cafea. Nu poti parasi orasul Porto fara sa bei o cafea la Majestic, inainte de a pleca mai departe, pentru a descoperi noi destinatii din Portugalia sau de a te intoarce acasa.
Sursa foto: pestana.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata