Praga, orasul celor 100 de clopotnite

Situat in inima Europei, Praga este un oras ce fascineaza prin frumusetea sa si prin legendele care il inconjoara. Cartierul Vechi reprezinta principala atractie a orasului insa capitala ceha dispune si de alte perle ascunse pe care urmeaza sa vi le prezentam mai jos.

Fiecare cartier in parte din Praga dispune de propriile sale caracteristici. Hradčany este fara indoiala cel mai vizibil cartier din Praga dar si cel mai simbolic pentru istoria nationala ceha deoarece adaposteste suveranul dupa care seful statului incepand cu secolul XIII. Castelul din Praga este locul in care au stat Regii Boemiei, Imparatii Romani, presedintii Cehosclovaciei si Republicii Cehe.

Mala Strana este cartierul regal, cel care adaposteste cele mai multe edificii istorice si bijuterii arhitecturale din Praga pe metru patrat. Biserica Sf. Nicolae este cel mai frumos monument din Mala Strana.

Praga este un oras renumit pentru numeroasele sale catedrae, poduri, pentru centrul sau istoric dar si pentru faptul ca reprezinta un melanj divin intre antic si contemporan. Praga se afla in topul celor mai vizitate si mai apreciate orase din Europa. Niciun turist sosit la Praga nu trebuie sa rateze unul din cele mai cunoscute obiective din capitala ceha, Orasul Vechi, accesibil dupa traversarea podulu Carol. Orasul vechi adaposteste tarabe ale artistilor care isi comercializeaza operele direct pe strada.

Centrul istoric ii va fascina cu siguranta pe turisti datorita Ceasului Astronomic Medieval, amplasat pe zidul Primariei. La ore fixe se declanseaza un spectacol deosebit de animat, orele fiind desemnate prin intermediul mai multor semne, in functie de pozitia soarelui sau a lunii pe cer, semnul zodiacal al lunii in curs sau ora locala. O atractie unica cu alte cuvinte.

Catedrala Sfantului Vitus este o alta atractie ce nu trebuie ratata in timpul unui sejur la Praga. Constructia sa impunatoare, in stil gotic, adaposteste trupul Sf. Venceslau si un mozaic ce infatiseaza Judecata de Apoi.

Podul Carol, o constructie ce a durat numai putin de 45 de ani. A fost ridicat in secolul XIII pentru a traversa raul Vlatva iar actualmente leaga partea veche a orasului de cartierul Mala Strana.

Sursa: lugera.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata