Preţurile practicate pe litoral au scăzut cu 15%

Preţurile practicate de hotelieri pe litoral au scăzut cu 15 la sută în 2010, comparativ cu 2009, iar în perioada 30 aprilie – 2 mai aceştia oferă pachete speciale pentru turişti, au anunţat marţi (27 aprilie 2010) reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cei ai patronatelor, într-o conferinţă de presă comună.

„Pentru perioada 30 aprilie – 2 mai, există oferte speciale pentru cei care doresc să vină pe litoral. Pentru două nopţi de cazare, cu mic dejun, la un hotel de două stele, preţul este de 20 de euro, pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele – 30 de euro, iar două nopţi la un hotel de 4 stele costă 40 de euro”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Aceasta a menţionat că gradul cel mai ridicat de ocupare este înregistrat în staţiunea Mamaia, respectiv 90 la sută. Potrivit studiilor MDRT, turiştii care petrec 1 Mai pe litoral au vârstele între 18 şi 34 de ani, a menţionat Elena Udrea. „În anul 2010, tarifele practicate pe litoralul românesc au scăzut cu 15 la sută faţă de cele din 2009.

De asemenea, au avut loc operaţiuni de estetizare a staţiunilor”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin. Reprezentantul asociaţiei a menţionat că hotelierii au pus accent pe scăderea tarifelor. „Eforturile noastre s-au concentrat în sudul litoralului. Am pus accent pe tarife.
În afara evenimentelor organizate, tarifele reprezintă un motiv în plus pentru turişti să aleagă să petreacă 1 Mai pe litoralul românesc şi nu în Bulgaria. În Bulgaria nu se petrece nimic”, a adăugat Corina Martin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata