Principalele destinaţii externe pentru turiştii români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia şi Turcia

Principalele destinaţii externe spre care se vor îndrepta turiştii români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia şi Turcia, în principal datorită accesibilităţii transportului, preţurilor, serviciilor şi tradiţiei, a declarat, duminică, 26 ianuarie, Sebastian Constantinescu, director general al agenţiei Travel Planner.

Principalele mijloace de transport cu care se deplasează turiştii români către aceste destinaţii sunt automobilul pentru Bulgaria şi Grecia, iar pentru Turcia, ordinea preferinţelor este avionul (în special pentru regiunea Antalya), automobil şi autocar (pentru litoralul turcesc de la Marea Egee).

,,În Grecia, se observă o orientare a românilor către insule, în special către cele din nord. Liderul topului este insula Thassos, recomandată familiilor cu copii şi datorită faptului că este uşor accesibilă pe cale rutieră din România. Aceasta este urmată de Corfu, Lefkada. O insulă care va fi lansată anul acesta pe piaţa românească este Samothraki, o destinaţie mai sălbatică şi mai rurală, dedicată iubitorilor naturii şi liniştii. Clienţii care caută în Grecia servicii ‘all inclusive’ trebuie să înţeleagă că serviciile sunt aici, ca diversitate, sub cele din Turcia şi Bulgaria.

Pe de altă parte, este recomandabil în Grecia să iei masa la taverne, să încerci mai multe plaje, să vizitezi. Este bine ca turiştii să se grăbească în a rezerva vacanţele, deoarece până în martie-aprilie, majoritatea hoteluri bune, cu un raport calitate preţ bun, nu vor mai avea disponibilitate. Rezervările early booking înregistrează o creştere tot mai mare de la an la an. Atenţie la luna august, mai ales în perioada de Sf. Maria, când este foarte aglomerat deoarece majoritatea grecilor îşi iau concedii”, a spus Sebastian Constantinescu.

În acest an este o ‘bătălie’ pentru turiştii de pe piaţa românească între Bulgaria şi Grecia, deşi preferinţele sunt şi diferite.

În ceea ce priveşte Bulgaria, Albena este staţiunea care înregistrează o creştere în ceea ce priveşte cererea, fiind dedicată familiilor cu copii. Sunny Beach şi Nisipurile de Aur, rămân în topul preferinţelor turiştilor români, ca şi Obzor, o alternativă pentru familii cu copii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata