Profit brut de 78 de milioane de lei şi trafic aerian de pasageri în creştere pe aeroporturile Capitalei, în 2013

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a încheiat anul 2013 cu un profit brut preliminat de circa 78,004 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel bugetat, și cu o cifră de afaceri realizată preliminată de 613,011 milioane de lei, în creștere cu 10% față de 2012.

Potrivit companiei, veniturile totale preliminate s-au ridicat la 643,780 milioane de lei, fiind cu 5% mai mari decât cele obținute anul trecut.

În ceea ce privește traficul aerian de pasageri pe aeroporturile din București, acesta a înregistrat o creștere de 5,4% în decembrie 2013. A fost a doua lună consecutiv când avansul traficului aerian de pasageri a depășit cinci procente, ca urmare a eforturilor susținute ale CNAB de a atrage noi companii aeriene și de a mări numărul de rute operate de la București, precizează compania.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei — Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu — au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numărul de mișcări aeronave (aterizări și decolări) ridicându-se la 95.984. Față de anul 2012, numărul pasagerilor a înregistrat o creștere de 1,35%.

În anul 2013, 84% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinație aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) operează în prezent 34 de companii aeriene, care transportă pasageri către 71 de destinații. În anul 2013, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, precum easyJet Air și Air Serbia, iar din martie 2014 Ryanair va opera primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coandă.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 11 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene, Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata