Proiect de promovare turistică a Cheilor Bistriţei – cele mai înguste chei în calcar din România

Cheile Bistriței, cel mai îngust canion în calcar din România, urmează a fi promovat în anul 2016 în cadrul unui proiect turistic care mai include bisericile rupestre, mânăstirile Bistrița și Arnota și Parcul Național Buila Vânturarița, a declarat luni,primarul comunei Costești, Toma Peștereanu.

„Puțină lume știe că Vâlcea este cel mai frumos județ din România, având absolut toate ingredientele unui turism de top, adică, mai pe românește, având de toate, urmând ca factorii decidenți să pună pe hârtie un masterplan care să adune la un loc tot ce înseamnă de la munte, balneologie, monahal, arheologie. Noi, Costeștii, venim cu ce avem, adică avem cel mai îngust canion în calcar din România, cunoscut drept Cheile Bistriței, un adevărat paradis al naturii, loc unde Bistrița a străpuns Căpățânii lăsând în urmă un spectacol fascinant de cascade, peșteri, loc unde primii călugări au trăit în sihăstrie. Aici avem primele biserici rupestre din Țara Românească și primele centre culturale, aceste academii ecleziaste — sfintele Mănăstiri Arnota și Bistrița”, a declarat edilul din Costești.

Acesta spune că proiectul va fi promovat ca parte componentă a proiectului „Depresiunea de Excelență Horezu”, el sperând astfel să fie atrași un număr crescut de turiști, dar și de dezvoltatori imobiliari în turism.

Costeștiul este cunoscut drept comuna muzeu a Vâlcii, având un patrimoniu uriaș: patru mănăstiri și schituri — Arnota, Bistrița, Păpușa, Peri, biserici de lemn, două muzee — Bălintescu și Muzeul Trovanților, la care se adaugă o linie de mocăniță.

Totodată, aici începe Parcul Național Buila Vânturarița, unde se află și Cheile Bistriței, precum și Peștera Liliecilor cu cele două biserici rupestre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata