Proiecţie de filme eco într-un cinematograf solar, la Arsenal Park

Mai multe scurt-metraje cu tematică ecologică vor fi proiectate, miercuri seară, 3 august, în complexul turistic Arsenal Park Orăştie, cu ajutorul unui cinematograf mobil ce funcţionează pe bază de energie solară.

„CosyMo’s Solar Cinema soseşte tocmai din Olanda cu scopul promovării unei atitudini corecte faţă de mediul înconjurător. Acest cinematograf mobil se deplasează cu ajutorul unei dubiţe, pe care sunt amplasate panouri solare. Panourile captează energia solară, energie care este utilizată mai apoi pentru realizarea proiecţiilor de film”, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, Romina Faur, promoter din partea Arsenal Park.

Cinematograful mobil funcţionează în aer liber, iar proiecţiile includ 90 de minute de filme de scurt-metraj, reunite sub genericul „Go Greener Shorts”. Evenimentul îşi propune, astfel, să demonstreze felul în care energia regenerabilă poate fi folosită într-un mod util şi plăcut.

Intrarea publicului la acest eveniment este liberă, iar proiecţia de film va începe miercuri, la ora 21.00.

Proiecţia de la Arsenal Park are loc în cadrul primului Festival de Film Itinerant European realizat de către CosyMo’s Solar Cinema. În afară de România, în cadrul turneului mai sunt incluse difuzări de filme în Olanda, Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, Slovenia şi Franţa.

Complexul turistic Arsenal Park este unul dintre puţinele din Europa care foloseşte tematica militară în scop de distracţie şi relaxare. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare, în incinta fostei fabrici de muniţie din Orăştie.

Pe lângă spaţiile de cazare moderne, Arsenal Park oferă turiştilor diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber, de la activităţi sportive, până la un muzeu de tehnică militară în aer liber.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata