Răzvan Filipescu (ANT): Am redeschis piaţa israeliană; primul charter cu turişti-pe 9 iunie pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, a declarat, miercuri, la Constanța, că în urma unei ample promovări a litoralul românesc în străinătate, interesul cetățenilor din alte țări față de acesta a început să crească, un exemplu în acest sens fiind introducerea curselor charter pentru turiștii din Israel, începând cu 9 iunie, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

„Diversitatea pe care o are litoralul românesc este un atuu pe care trebuie să-l promovăm și fructificăm împreună. Noi ne-am implicat, printr-o amplă acțiune de promovare, pe piața internă, dar și internațională. Efectele se văd, litoralul românesc începe să prezinte interes, așa cum am văzut la târgurile internaționale. (…) Am redeschis piața din Israel, o piață pierdută, o piață prioritară pentru România, la ora actuală. (…) Se vor lansa primele chartere din Tel Aviv către Constanța pe aeroportul Mihail Kogălniceanu”, a afirmat, într-o conferință de presă organizată în stațiunea Mamaia, președintele ANT.

Acesta a menționat că promovarea obiectivelor turistice ale României a început și în Germania și Republica Moldova, atât germanii cât și moldovenii fiind interesați să își petreacă vacanțele în țara noastră.

„Pentru prima dată în ultimii ani, am început promovarea României pe piața din Germania, prin intermediul marilor tur-operatori germani. Există interes și vor veni în România. (…) De asemenea, o altă piață este cea din Republica Moldova. Nu trebuie să uităm că, până în 2007, pentru turiștii din Republica Moldova, litoralul românesc era una dintre destinațiile preferate. Este o piață pe care vrem să o recâștigăm, cu atât mai mult cu cât de pe 28 aprilie s-au ridicat vizele. Moldovenii sunt extrem de interesați de litoralul românesc, cu precădere în perioada de extrasezon, ceea ce ne aduce un mare avantaj pentru că putem extinde sezonul estival. (…) Trebuie să promovăm România și cei 10.000 — 15.000 de turiști moldoveni trebuie determinați să se reorienteze privind alegerea destinației de vacanță și să prefere România”, a declarat președintele ANT, Răzvan Filipescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata