Recenta pană de curent de pe litoralul bulgăresc la Marea Neagră, provocată de o „defecţiune intenţionată”

Agenţia pentru Securitate Naţinală (DANS) din Bulgaria a concluzionat că recenta pană de curent care a afectat numeroase staţiuni de pe coasta sudică a Mării Negre a fost cauzată de o „defecţiune intenţionată”, relatează Novinite.

Concluzia anchetei asupra penei de curent de la 24 iulie, care a lăsat fără electricitate timp de 44 de ore zeci de mii de turişti, inclusiv părţi din Sunny Beach, cea mai mare staţiune de pe litoralul Bulgariei, a fost anunţată luni de ministrul economiei, energiei şi turismului, Traicio Traikov.

Totuşi, Traikov nu a oferit detalii suplimentare despre natura defecţiunii intenţionate şi a declarat că nicio persoană anume nu este suspectată că s-ar afla în spatele acesteia. Căderile de curent de săptămâna trecută ale Companiei Naţionale de Energie Electrică (NEK) au determinat mulţi turişti să părăsească staţiunile de la Marea Neagră sau să-şi anuleze planurile de vacanţă în zonă.

Mai multe detalii despre ancheta privind pana de curent urmează să fie făcute publice de DANS şi de Comisia pentru Reglementarea Energiei Electrice şi a Apei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata