Recomandări pentru turiştii care circulă cu bicicletele prin Amsterdam

Municipalitatea din Amsterdam a lansat un videoclip cu recomandări de securitate pentru turiștii care circulă cu bicicletele pe străzile înguste și animate ale orașului fără să țină seama de codul rutier.

Turiștii care vor să împărtășească experiența olandezilor care se deplasează pe două roți, dar care nu sunt obișnuiți să meargă pe bicicletă sau pe străzi pavate cu dale deviază adesea periculos spre pietoni sau mașini. Prin urmare, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, unul dintre cele mai aglomerate sezoane turistice la Amsterdam, autoritățile locale au lansat un videoclip de trei minute pentru a le explica vizitatorilor cum să se deplaseze pe două roți fără să își pună viața în pericol.

„Noi, olandezii, suntem obișnuiți să mergem pe bicicletă, dar nu este și cazul străinilor”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a primăriei, Machteld Ligtvoed.

Actorul Maxim Hartman dă în engleză sfaturi pentru a supraviețui în „jungla traficului” din orașul olandez, celebru pentru petrecerile și coffee-shopurile sale. Tocmai având în vedere acest lucru, una din recomandări este simplă: „Nu circulați beți sau drogați”. „Nu folosiți telefoanele”, adaugă actorul, arătând apoi cum se poate traversa strada fără a prinde roțile bicicletei în șinele de tramvai.

În oraș circulă peste 880.000 de biciclete și mai mult de 58% din locuitorii Amsterdamului își fac drumurile zilnic pe vehicule cu două roți. În pofida celor 17 milioane de turiști pe an, numărul de accidente este relativ scăzut, însă peste jumătate din cei 900 de răniți grav anual sunt bicicliști.

Turiștii sunt adesea periculoși fiindcă se opresc în mijlocul drumului, merg pe contrasens sau rulează pe trotuar. Videoclipul este difuzat în locurile de închiriere a bicicletelor și la centrele de informare turistică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata